Waarmee moet ik heavy whipping cream uit het volgend recept vervangen?

Met slagroom of creme fraiche?

http://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html

Toegevoegd na 13 minuten:
Tijdje geleden kochte mijn moeder een red velvet taart bij de AH waarvan het topping een beetje zurig smaakte. Twijfel daarom heel erg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heavy cream is room met een vetgehalte van 36-40% Het is meestal te vervangen door crème fraîche of slagroom. Whippng cream is echter slagroom, (wipping is nl. slaan) Heavy whipping cream is dus te vervangen door volvette slagroom met een vetgehalte van zeker 35%.

Ik denk dat beide mogelijk is. Maar omdat het hier gaat om een zoet gerecht zou ik persoonlijk kiezen voor de slagroom. Succes ! Toegevoegd na 51 seconden: Kijk hier anders nog even http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/room.php

Gewoon slagroom :) Dat heeft hetzelfde vetpercentage als die in het recept aangegeven staat.

Je kunt inderdaad gewoon slagroom gebruiken. Als je de topping wat luchtiger wilt hebben kun je ook kwark gebruiken i.p.v. de mascarpone en cream cheese. Dit doe ik meestal. Dus een mix van kwark & slagroom. Je hebt alleen wat extra suiker of zoetstof nodig naar smaak.

Bronnen:
www.facebook.com/EATandgetFIT

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100