Hoe bewaar je verse sperziebonen het beste? In de koelkast of op een donker plaats?

Ik krijg eerdaags heel veel sperziebonen en op internet kan ik niet terugvinden hoe je ze het beste kunt bewaren. Wil ze zolang mogelijk vers houden en niet koken of invriezen, want daar heb ik nog nooit een geen goed resultaat van gehad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet ze vers in de diepvries doen en dus niet eerst blancheren. Op deze manier blijven ze stevig. Bevroren in het kokende water doen en gelijk weer aan de kook brengen. Ongeveer 8 minuten en dan zijn ze bijna alsof je ze vers opgezet hebt.

Bronnen:
Eigen keuken.

Je wil ze niet invriezen, maar als je ze eerst blancheerd en snel afkoelt, en dan invriest, dan blijven ze lekker en smaken ze als verse sperziebonen.

Dit heb ik op internet gevonden: Sperziebonen - Verse sperziebonen kunnen een week bewaard worden. Houd ze echter liever niet in de koelkast, want dan worden ze snel slijmerig. Het is beter ze op een koele, droge plaats te bewaren, bij voorkeur verpakt in een papieren zak. - Als u de sperziebonen invriest kunt u ze een jaar bewaren. Een minimaal smaakverlies bereikt u door de sperziebonen vooraf 2 tot 3 minuten te blancheren. - Laat ingevroren bonen niet ontdooien. Zet ze meteen op het vuur om te vermijden dat ze taai worden. - Gebruik tijdens het koken een grote pan met kokend water zonder deksel. Hierdoor blijft de kleur van de boon bewaard.

Bronnen:
http://www.etenpermeter.nl/index.php/bewar...

de hoeveelheid die je de eerste week wilt gebruiken kan je in de koelkast doen onderin in en boven de groentenladen. de rest zou je op een koele plaats (diepe kast, kelder, provisiekast) kunnen bewaren. als je iemand kent met een grote schuur, zou je dat ook kunnen doen (in de hoek leggen waar de zon niet op schijnt, de zogenaamde koele kant)

Wilt er praktisch niets aan doen?, dan kunt u de groenten rauw inleggen. (In een Keulse pot) Inleggen In de zomer werden groenten geoogst, zoals boontjes en koolsoorten, waarna deze geconserveerd werden door ze in te leggen in een Keulse pot. De groente werd schoongemaakt. De Keulse pot werd gevuld met laagjes rauwe groente afgewisseld met laagjes zout. Op de pot werd een schone doek gelegd en daarop een houten deksel met een steen erop om het op zijn plaats te houden. De pot werd op een koele plaats gezet. Af en toe moest het door het zout gevormde vocht worden verwijderd en werd er weer een schone doek opgelegd. In de winter werd een portie groente uit de pot gehaald en goed afgespoeld, waarna het gekookt werd. Snijbonen en zuurkool waren typische wintergroenten uit de Keulse pot. De snijbonen werden vooral in combinatie met witte bonen gegeten, deze konden namelijk gedroogd bewaard worden en waren zodoende ook het hele jaar voorhanden.....

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Keulse_pot

Maak de boontjes in, in weckpotten. Bijgaand vind je hoe je dit moet doen. Het enige wat je nodig hebt is water, de boontjes, weckpotten, een grote pan of inmaakketel (zodat je de temperatuur beter kan regelen).

Bronnen:
http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijz...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100