Als onbereid gehakt 1 dag voor de uiterste datum een beetje muffig ruikt kan je het dat nog gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou het niet doen. Neem jet zekere voor het onzeker en gooi het weg. Straks is het bedorven en ben jij de l.u.l.

Als je er zeker van bent dat je het onder de ideale omstandigheiden bewaard hebt( temperatuur) dan zou je het gewoon moeten kunnen eten. Uiteraard waar mensen werken worden fouten gemaakt. Er zou een verkeerde sticker op kunnen zitten. OF een stempel.. Dan moet je je zelf afvragen of je het wilt riskeren. De winkel zegt ja natuurlijk kan dat. Maar jouw reukorgaan ( instinct) zegt hm nee dit is niet hoe gehakt moet ruiken... Dan zou ik voor 2 euro of wat t kost lekker eieren voor mn geld kiezen ( ik bedoel gehakt) en nieuwe kopen... Maar dat is puur aan jou.

De verkoper garandeert, dat het dan nog goed is. Dus gewoon bakken en opeten. Dat het niet meer smakelijk ruikt komt vaker voor.

Als de verpakking nog dicht is en het heeft al de tijd in de koelkast gestaan, ja. Goed bakken voor de zekerheid.

Ik zou het niet doen. Wellicht krijg je van iemand het advies om het goed te verhitten en dan "gaat alles dood", maar dat is lang niet altijd het geval. Je weet niet wat de voorgeschiedenis van dat gehakt was voordat je het kocht (het kan zomaar een paar uur buiten de koeling zijn geweest), en als er bacteriën zich daarin hebben vermenigvuldigd, en zijn het ook van de verkeerde soort (b.v. Clostridium perfringens of Staphylococcus aureus), dan kunnen ze ook toxines produceren. Tijdens het verhitten dood je de bacteriën wel af, maar de toxines blijven actief en kan je goed ziek worden. Dus mijn advies: weggooien (helaas) Toegevoegd na 3 minuten: Je kan natuurlijk ook proberen om terug te brengen naar de winkel waar je het gekocht hebt, en je aankoopbedrag terugvragen. Een vers product binnen THT behoort niet bedorven te zijn of muf te ruiken. Geur over het internet doorbrengen is lastig, anders zou ik je gerichter kunnen adviseren, maar gehakt hoort naar gehakt te ruiken, niet naar muf vlees.

Zelf ben ik heel precies en kijk ik heel erg naar de datums, omdat ik vlees niet snel vertrouw. Nu zeg jij...een beetje muf, en dan heb ik het idee dat het nog niet stinkt. Het is vaak zo dat je iets ruikt als je het net uitpakt. Stel dat je het goed doorbakt met uien ... dan is het risico wat minder, want uien kunnen de bacterien wel wat doden. Bij filet-american...rauw gehakt zit ook altijd ui. Als je het echt vies vindt ruiken...weggooien

dit kan voorkomen dat het een beetje muf ruikt, maar er is maar een vuist regel voor dit soort gevallen, wanneer je het niet vertrouwd of niet zeker weet, weggooien!! dat de fabriek het garandeert is alleen wanneer dit perfect bewaard is gebleven, en wanneer je iets in de supermarkt koopt en vanaf het moment dat je het uit de gekoelde schap pakt, tot het moment dat je het thuis in de koelkast hebt gelegt langer dan 15 minuten duurt is deze garantie (volgens de HACCP-wetgeving) in principe al verlopen verder heb je ook voorrang op een voorrangskruispunt, en wanneer je dan toch word aangereden zul je het ook vast wel winnen, maar de pijn voel je toch. als je dit gehakt toch op eet en je word er ziek van, zal je het bedrijf waarschijnlijk wel aan kunnen klagen en ook winnen, maar jij bent er toch ziek van geworden. is je gezondheid dit waard? stel dat je er ernstig ziek van word, niet gewoon even overgeven en buikpijn maar dat je naar het ziekenhuis moet? weet je zeker dat je dit wil?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100