kun je pasta een paar uur voor de tijd klaarmaken?

altijd makkelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zeker weten! Sterker nog, vrijwel alle restaurants die geen verse pasta gebruiken (die is binnen 2 minuten klaar) doen dat ook om de wachttijd te verkorten en de keuken optimaal te benutten. Kook de pasta volgens bereidingswijze, maar haal het van het vuur 1-2 minuten voordat het gaar is. Giet het water af, koel de pasta met koud water af zodat het garen gestopt wordt, en bewaar de pasta in een kom of pan. Dat kan een paar uur zijn, maar ook een paar dagen in de koelkast (in dat laatste geval roer een klein beetje olijfolie doorheen, anders plakt het te veel) Als je de pasta wil serveren, doe het weer in een pan met kokend water 1-2 minuten, giet het af, saus erdoorheen en klaar! Als je pasta was al gemengd met de saus, dan is het lastiger, maar het kan ook. Verspreid de pasta met de saus en roer het zachtjes in een brede schaal zodat het snel afkoelt (anders wordt het te zacht) en dan kan je een paar uurtjes bewaren. Opwarmen doe je op een hoog vuur in een brede pan met antiaanbaklaag (b.v. een wok), en als het te veel uitdroogt voeg je een beetje heet water of wijn toe. Direct serveren, en smakelijk eten!

Ja dat kan, je moet dan als je het wil eten weer even opwarmen.

Een paar uur gaat zeker lukken. 1 uur is vaak al voldoende.

Dan ben je weer tijd kwijt met opwarmen maar natuurlijk kan dat. Ik bewaar vaak wat voor de volgende dag en dan warm ik het ook op. Klaarmaken, saus erbij en bewaren in de koelkast en dan opwarmen in de magnetron.

Ja dat kan,kook de pasta niet te gaar maar al dente als je het weer op moet warmen.Er is een lekker recept,pasta al forno(pasta uit de oven en dat moet je eerder klaarmaken).Kook de pasta gaar(geen spaghetti hier voor gebruiken!)maar penne bijvoorbeeld.Daar roer je een bolognese saus doorheen.Daarna doe je een laagje pasta in een ovenschaal,daarop leg je stukjes mozzarella,bechamel,en parmezaanse kaas.Weer een laagje pasta,mozzarella,bechamel en parmezaanse kaas en ga zo door totdat de pasta op is.Als het afgekoeld is keukenfolie erover en in de koelkast.Een paar uur later in de oven doen,is lekker,lijkt op lasagne!

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100