Mijn Oma maakte vroeger witte bonen met een zuur sausje. Ik weet nog wel water/azijn/maizena,maar de verhouding!?

Hoeveel water/azijn/maizena

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

2 el azijn. 1 el water. 1 el maïzena. 1 tl roomboter.

Dat was dan het gebonden en op smaak gemaakte kooknat van de witte bonen. ( Ja vroeger werden de bonen 24 uur ingeweekt en gekookt, niks potjes). De verhouding azijn / kookwater is ongeveer 2 eetlepels azijn op een kwart liter kooknat. Maar het is natuurlijk jou smaak die telt, dus uitproberen , wat meer of minder. Gebruik een volle theelepel (7 gr.) aangemaakte maizena per kwart liter vocht. Event. wat zout en witte peper.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100