Hoe krijg ik deze pastasaus op smaak zonder zout?

Gehakt rullen met ui en vervolgens ontvelde verse tomaten in een blender en in de pan. Hoe krijg ik hier smaak aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om veel smaak aan je saus te geven moet je deze goed laten indikken door hem wat langer te koken. Vaak wordt bij het gebruik van verse tomaten bij een deel de zaadjes er uitgehaald om de saus minder waterig te laten zijn. Dan moet je de zoet/zuur balans op pijl brengen. Dit kun je proeven en hangt af hoe rijp je tomaat is. Bijna altijd moet er azijn bij. Als de tomaten niet zon rijp zijn kan je een beetje suiker toevoegen. Vervolgens moet saus voldoende diepte hebben (rijke smaak). Dit krijg je door het gebruik van extra umami/glutamaat rijke producten. Tomaat en gehakt bevatten dit al van naturen, maar ook broccoli, champignons, walnoten en parmezaanse kaas. Als je geen zout gebruikt moet hiervan extra hebben om te 'compenseren'. Vaak word dan ook een smaakversterker (Ve-tsin/MSG) gebruikt zoals Beer56 zegt. Maar de producten die ik net noemde bevatten deze stof van naturen. Je kan ook Oestersaus of vissaus gebruiken, maar die bevatten dan ook weer zout. Het belangrijkste is om te de natuurlijke smaken te consenteren, koop dus ingrediënten die uit zich zelf al heerlijk zijn. Dan hoef je minden recht te brijen. Dan natuurlijk afronden met de tip van marion61.

Je kan er vervolgens nog allerlei groenten, kruiden en specerijen aan toevoegen. Zoals verse fijngesneden paprika, prei, chilipeper, basilicum. Als smaakversterker een mespuntje Ve-tsin en een flinke scheut Heinz tomaten ketchup doen de saus wonderen.

Breng het op smaak met wat blaadjes basilicum en oregano.. En beetje vers gemalen peper..

Alle voorgaande antwoorden maar ook: Knoflook natuurlijk! En met bijvoorbeeld heel fijn gesneden wortel en een scheutje rode wijn krijg je een wat zoetere saus.

Je kunt veel beter pastasaus maken van tomatenpuree of van een blikje of pakje gezeefde tomaten. Daar zit veel meer smaak aan dan aan verse tomaten. Rul wat gehakt in een lepel olijfolie in de koekenpan, voeg er een uitje, eventueel een teen knoflook, een verkruimeld bouillonblokje en wat warm water aan toe, de tomatenpuree en wat Italiaanse kruiden. Hoewel hier natuurlijk wat zout inzit hoef je geen extra toe te voegen omdat deze simpele methode van nature al veel smaak oplevert.

Al een heleboel goeie antwoorden... Nog een tip: Koop roma trostomaatjes (langwerpige aan de steel). Die van de Aldi zijn niet duur en zaaaaaaaalig! Was ze goed, maar ontvel ze niet! Dan in de blender. Scheutje azijn oid niet meer nodig! Verder natuurlijk knoflook en verse oregano, basilicum en zwarte peper uit de molen. Succes!

Wij doen altijd wat bonenkruid in de saus. En ook een flinke hoeveelheid sambal, maar daar moet je van houden.

Doe er lekker wat aromat over heen dat is heerlijk en er is geen zout

verse kruiden versterken de smaak des te meer, zoals verse basilicum. en als je het een dag laat staan zodat de kruiden goed kan intrekken, smaakt ie de volgende dag des te beter

Bak ook een fijngesneden pepertje mee(zonder zaadjes) en wat knoflook. Je kunt ook stukjes paprika toevoegen, maar dat wordt al snel overheersend. De tomaat niet in de blender, maar meebakken in de olijfolie. Als de tomaat zacht begint te worden afblussen met een klein scheutje rode wijn. Beetje water toevoegen en in laten dikken. Op het laatst de verse kruiden toevoegen(oregano of basicicum). Zo doe ik het altijd, en ik hoef nooit zout toe te voegen.

De lekkerste pastasaus (net als elk gerecht) bevat alle smaken. Dus zowel zoet, zout, zuur, bitter en umami. Het is ook lekker om zacht en knapperig te combineren. Hoe maak je deze pasta op smaak? Laat de ontvelde tomaten , een gesnipperd uitje, ongeveer 1 el oregano (gedroogd), 1 el salie (gedroogd) en gemalen peper ongeveer een kwartier pruttelen. Langer kan ook als je een dikkere saus wilt. Laat ondertussen het gehakt marineren in een schaal met een beetje sojasaus (of zout), paprikapoeder, gemalen peper en wat cayennepeper (of een gesnipperd pepertje). Rul het vervolgens in een andere pan. Snijd een (gele) paprika, 3 teentjes knoflook en een courgette, voeg deze toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Doe de saus in een blender, of haal de staafmixer er doorheen, en voeg bij het gehakt. Maak de saus af met een scheut rode wijn als er geen kinderen mee eten en doe er eventueel nog een scheutje olijfolie toe. De kruiden zijn allemaal aan te passen naar smaak. Tijm en rozemarijn zijn ook heerlijk. Kijk ook hier eens voor goede (zoutarme) recepten en kruiden: http://www.kruidenthuis.nl Helemaal zoutloos hoeft overigens niet, een klein beetje toevoegen is niet erg. Wanneer je kant en klare pakjes gebruikt zit hier veel meer zout, suiker, smaakstoffen en andere narigheid in, terwijl je in dezelfde tijd een saus kan maken die veel lekkerder en gezonder is! Het zout in dit recept kan je overigens prima vervangen door sojasaus. Doordat sojasaus van gefermenteerde soja wordt gemaakt heeft deze een zoute smaak, terwijl er veel minder zout in zit. Sowieso een goede tip om zout te verminderen :).

Bronnen:
http://www.krudienthuis.nl

wat olijven bij doen. Geen ook nog die aparte smaak

2 stengels bleekselder fijn snijden, 1dikke wortel fijn snijden, 1 of2 uien snipperen,2teentjes knoflook,blik gepelde tomaten(400g)klein blikje tomaatconcentraat,scheut rode wijn,gerookte spekblokjes ong kleine 100gr. Parmezaanse kaas. 400g gehakt (kalfs-varken). Olijfolie en beetje boter waarin je eerst de gerookte spekblokjes in aanbakt. Voeg alle fijne groentjes bij het gerookte spek en laat ong 5min meebakken .Pers er de knoflook boven uit. Schuif de groentjes opzij in de pan en voeg het gehakt toe dat je rul bakt. Doe het blik gepelde tomaten en tomaatconcentraat erbij. Alles goed mengen. Sambal-oelek (naar keuze) Alles zachtjes 1uur laten pruttelen met deksel op de pan. Regelmatig eens omroeren. Na 1uur pruttelen een scheut rode wijn toevoegen en dit zonder deksel nog een 10min laten sudderen opdat de alcohol verdampt. Ik doe er in het begin ook nog een beetje sambal-oelek bij (half theelepeltje)! Lekker bij pasta en bestrooien met Parmezaan of gemalen Emmentaler.

Ik heb nog 2 geheime tips, behalve azijn: Dragon (heel bijzonder en heel lekker kruidje) Kaneel (mits met mate toegepast maakt dit ook hartige sauzen heel lekker).

Het toevoegen van kruiden is één, daarnaast kun je wat ansjovis toevoegen dit maakt het zouter zonder zout toe te voegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100