Weet iemand een recept om de bloem van berenklauw klaar te maken?

Hoewel sap van een berenklauw, (net als van wortel, pastinaak, zevenblad en andere schermbloemigen) vooral in zonlicht, giftig kan zijn, is jong blad van de inheemse berenklauw (dat nog opgevouwen zit) goed eetbaar
(vorig weekend gegeten, lekker!
).
Nou heb ik ooit gelezen dat de bloem ook goed eetbaar is. En aangezien die vrij groot zijn, lijkt dat me wel handig.

Met googelen kwam ik geen recept tegen (wel van de vleessnack, haha)

Heeft iemand t wel eens gegeten? hoe klaargemaakt? wat altijd kan volgens mij is:
fruit een ui, snij de bloem fijn, voeg knoflook toe en roerbak. Peper en zout er bij en eten maar.

Of zou het blad langer bereidt moeten worden. Iemand een recept? (opmerkingen etc graag bij reacties, recept bij antwoord, merci!)

Toegevoegd na 18 uur:
Recept van de bloem van een Berenklauw bedoel ik:-)

Toegevoegd na 1 dag:
Dus niet van vlierbloesem, madeliefjes etc, want daar ken ik er vele van, ook van andere eetbare wilde planten. Het gaat me echt om een recept van BERENKLAUW, liefst uit eigen ervaring...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je ze net als met madeliefjes maar dan als scherm, kunt suikeren. Leuk ook als garnering op gebak. Misschien ook lekker om zo op te eten, dat weet ik dus niet omdat ik dit nooit geprobeerd heb. Klop eiwit los met een vork (hoeft niet schuimig) en kwast de bloemschermen voorzichtig hiermee in. Bestrooi de bloemen dan met zeer fijn kristalsuiker (geen poedersuiker) Verwarm de oven voor op 50 graden C.en leg ze op bakpapier op het ovenrooster. Laat de bloemen met de ovendeur op een kier, volledig drogen. Je kunt ze niet te lang bewaren omdat het laagje eiwit/suiker al gauw het omgevingsvocht weer opneemt. Bewaar ze dus steeds in luchtdichte doos of stopfles. Misschien kan je ze net als vlierbloesemschermen als beignet maken. Hiervoor spoel je de schermen af en laat ze uitlekken. Roer een beignetbeslag van ; 100 gr. bloem, 2 dl. melk, snufje zout, 1 theel. suiker, 1 ei (waarvan het wit apart stijf geklopt wordt en de dooier wordt toegevoegt aan het beslag.)mespunt kaneel. Laat dit beslag een kwartiertje rusten en spatel dan het stijve eiwit erdoor. Hierdoor wordt het een luchtig beslag. Maak een laag olie heet in een wok bijv. en doop de bloemschermen in het beslag. Bak ze even in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en dep ze af. Giet er dan wat honing overheen en eet ze op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100