waarmee zoet je rabarber het best?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gries- of rietsuiker geeft echt een fijn resultaat....

Je kunt de rabarber opzetten met een zoete wijn en daarna een beetje suiker na eigen goeddunken toevoegen. Daarnaast heb je natuurlijk ook varianten waarbij je zoete fruitsoorten (aardbeien, mango, peer, etc) kunt toevoegen. Mocht je lekkere siroop in huis hebben, dan kan je deze ook gebruiken bij het zoeten van de rabarber. Pas op met het toevoegen van allerlei zaken, want voor je het weet, is je rabarber veel te zoet !

Vroeger werd er krijt toegevoegd om de rabarber te ontzuren. Dat kocht je bij de kruidenier, een ouderwetse drogist of kookwinkel heeft het misschien nog. Het word ook verkocht als calciumcarbonaat. Je hebt er maar een mespuntje van nodig en dan is zoeten overbodig. Zelf zoet ik het met zoetstof, als het afgekoeld is. Of met honing. Lekker is ook om de rabarber te binden met custardpoeder in plaats van maizena.

Wil je de rabarber smaak behouden, wat ik aanneem, zoet je het met: witte e/o bruine basterdsuiker. Niet te moeilijk doen !!

rietsuiker en niet de witte suiker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100