Is het mogelijk een eetbare cake met mayonaise te maken?

Het klinkt op het eerste zicht walgelijk maar als je er verder over nadenkt is mayonaise niet meer dan ei met olie en citroen. Dingen die je ook in cake gebruikt. Je verkrijgt er blijkbaar vochtige, niet droge cake, door . Wie heeft hier positieve ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, het is mogelijk. Er zijn zelfs meerdere recepten te vinden. "De olie maakt mooi de taart lekker juicy, de azijn haalt de chocoladesmaak op, en eieren zou je er normaal ook al indoen. Eventjes durven, dus! " Ingredienten: - 3 grote eieren - 365 gram suiker - 1 eetlepel vanille-extract - 300 ml mayonaise* - 500 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 180 gram cacaopoeder - snufje zout - 300 ml warm water * Neem geen light mayo, of yoghurtmayo, of speciale-smaakjes-mayo. Gewoon, de meest basic vette mayo. Verwarm de oven voor op 175 ° C. Neem een grote ronde taartvorm (30 cm) en vet deze in en bebloem hem. Met behulp van een mixer klop de eieren en de suiker in een grote kom op medium-hoge snelheid tot het dik en heel licht van kleur is. Dit duurt vrij lang, ongeveer 6 tot 8 minuten. Het is niet erg om te lang te mixen. Voeg de mayonaise en vanille-extract toe, en mix door op medium snelheid tot alles gemixt is. Voeg de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en zout toe en mix op lage snelheid tot het gemengd is. Het mengsel zal er dik en fudgy uit zien. Voeg het water toe en mix op lage snelheid door totdat het een homogene massa is. Het beslag zal veel dunner zijn, maar dat is prima. Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 30 minuten (controleer deze op ongeveer 20-25 minuten). Check met een tandenstoker die je in het midden prikt, als deze er schoon uitkomt, is de taart goed. Laat de cakes afkoelen in hun vorm op een rooster, minimaal 10 tot 15 minuten. Haal uit de vorm en laat ze op het rek afkoelen tot kamertemperatuur. http://www.culy.nl/recepten/chocoladetaart-met-mayonaise/ Of een recept van Mayonaise cake op AH: Mayonaise Cake Ingrediënten - 200 ml mayonaise - 165 gr witte basterdsuiker - 150 ml koud water - 10 gr bloem - 6 gr bakpoeder - 20 gr ongezoet cacaopoeder - 3 gr zout - 8 ml vanille-extract - 100 gr witte chocolade - 75 ml kookroom - 25 gr roomboter Bereiden Verwarm de oven voor op 175 gr. Vet ronde taartvorm in en bedek met een laagje bloem. Zeef bloem, zout, bakpoeder en cacao bij elkaar. Mix mayonaise, basterdsuiker, water en vanille-extract en voeg daarna het bloem/cacao-mengsel toe. Mix op gemiddelde snelheid goed door elkaar. Bak de taart ca 25 minuten in de oven. De taart hoort binnenin nog vochtig te zijn. Glazuur: Smelt au bain marie de witte chocolade en meng dit voorzichtig met de room en de boter. Laat dit afkoelen tot het weer wat dikker wordt en giet het dan over de (afgekoelde) cake. Laat opstijven in de koelkast.

Bronnen:
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=196016

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100