Hoe komt het dat ik paprika blijf proeven als ik de schil er niet heb afgedaan?

Als ik ze heb geschild dan heb ik daar geen last van, maar als ik dat nie doet en ik eet s'middags iets met paprika dan proef ik dat s'avonds nog.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De schil van de paprika is agressief van smaak en veel mensen zijn er zelfs gevoelig voor. Niet zozeer allergisch, maar ze worden er misselijk van en krijgen de scherpe smaak de hele dag terug. Sommige mensen hebben dit ook van komkommer en het is een feit dat de schil ook 'winderigheid' kan veroorzaken als je daar gevoelig voor bent. Toegevoegd na 10 minuten: Jij bent dus ook van die mensen die er gevoelig voor zijn. Daar doe je niets aan. Lekker schillen dus die paprika's, dan heb je nergens last van. Je kunt ze met een dunschiller schillen of leg ze ½ uurtje in een hete oven(220 graden C.) en 5 min. in een gesloten plastic zak laten uitkoelen en dan pellen. De schil laat dan heel gemakkelijk los, of aan een vork geprikt, boven een gasvlam houden ( om en om keren totdat de schil verschrompelt en zwart kleurt. Dan kan je ze ok snel ontvellen of je roostert ze en ontvelt ze dan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100