Hoe maak ik een lekker lunchgerechtje met gerookte makreel?

Ik eet de vis altijd gewoon op brood, met een lik mayonaise.
Ben benieuwd naar lekkere receptjes!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Makreel uitpluizen en in een schaal doen, Hier doorheen mengen cq roeren. 1 fijn gesnipperde ui stukje of halve madam jenet of adjoema (hete peper) of als je niet van heet houdt sambal. beetje tomatensaus (currysaus kan ook) beetje ketjap manis vervolgens tot het naar jouw oordeel smeuig is slasaus (mayo kan ook) toevoegen Je kan e.v. 1/2 theelepel vetsin of aji no moto (smaakversterkers) toevoegen Sommigen vinden knoflook nog een goede toevoeging maar ik gebruik het niet. Dit op een broodje Eet smakelijk!

Niet zozeer een recept, maar je zou de lik mayonaise kunnen "opleuken" met wat tomatensaus met hierin fijngesnipperde rode ui en wat knoflook. Daarna op het brood en heel even in de oven (paar minuutjes). heeeeerrlijk!!!!

Kijk eens op: http://www.dethuisjournalist.nl/culinair/lunchtipmakreelsalade-met-appel-en-walnoten/ of: http://www.marionsrecepten.nl/recept.php?CAT=Lunch&RID=1227 Gewoon even googelen en Voila!

Je kunt een maaltijdsalade maken: Bereidingstijd: max. 10 minuten Ingrediënten voor 1 persoon: 85 gram gerookte makreel (de helft van een pak) 100 gram haricots verts 1 rode paprika 1 bakje cherrytomaten Enkele olijven in schijfjes Olijfolie Balsamico azijn mosterd Bereidingswijze Dop de haricots verts en kook ze in 6 minuten gaar. Snij de paprika in kleine reepjes en halveer de cherrytomaatjes. Pluk de makreel in stukken en voeg dit bij de paprika, cherrytomaatjes en olijven. Voeg de uitgelekte haricots verts eraan toe. Maak een dressing van wat olijfolie + balsamico azijn en een flinke eetlepel mosterd. Roer alles door elkaar en eet smakelijk!

Bronnen:
www.smulweb.nl

Recept: Broodje gerookte makreel. Bereidingswijze: Leg de stukken vis op een bakplaat en verwarm ze ca 5 à 6 minuten op 170°C in de heteluchtoven. Maak een saus van yoghurt, citroensap, olijfolie en peper. Snijd de ui in ringen en de tomaat en komkommer in plakken. Hak de peterselie. Snijd het brood in plakken en beleg het met de saus, blaadjes sla, komkommer, tomaat, makreel, ui, peper en peterselie. Bereidingstijd ca 20 minuten. Ingrediënten: Lunchgerecht voor 4 personen, 2 gerookte makrelen, 1 Turks brood, 3 el Turkse yoghurt, scheut olijfolie, sap van ½ citroen, versgemalen peper, 1 rode ui, 1 tomaat, 1 komkommer, 4 takjes peterselie, 1 kropsla. Dit is een heel erg lekker recept, echt de moeite waard! Smakelijk eten! Toegevoegd na 1 minuut: Ook op video te bekijken klik op deze link: http://www.thetasteoflife.tv/recepten/recept/122309/broodje_gerookte_makreel/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100