Weet iemand het recept voor Joegoslavische 'flensjes'?

Er was natuurlijk een Joegoslavische naam voor, maar het waren dunne pannekoekjes, opgerold met een vulling waarin slagroom en kwark zat. Ik wil ze graag maken maar heb geen idee wat de andere ingredienten zouden moeten zijn.
(Voor de pannekoekjes weet ik wel het recept).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij mijn weten komen Palacsinta uit de Hongaarse keuken. Ik heb op internet een recept gevonden voor een kwark vulling: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=183932 Turós Palacsinta (Hongaarse kwarkpannekoekjes) Ingrediënten pannekoeken Bereiden Een beslag kloppen van 150 gr bloem, 1 ei , 1 eierdooier, 31/2 dl melk, wat zout en hiervan in olie krokante, dunne pannekoekjes bakken. Voor de vulling 50 gr rozijnen in 1 dl mellk 10 min. koken. Een bakje kwark a 250 gr mengen met 3 el slagroom, 2 eierdooiers, 1 bekertje Bulgaarse /Griekse yoghurt, geraspte schil van 1 citroen, 30 gr suiker, de uitgelekte rozijnen en de stijfgeklopte eiwitten.De pannekoeken hiermee bestrijken, oprollen en in een ovenschaal leggen. De rozijnenmelk erover gieten en 20 min. in een hete oven 200 C schuiven. Dik met poedersuiker bestrooid serveren.

Bronnen:
Alert heijn

Op SMULWEB vind je echt alles. Flensjes (Palacinka in het joegoslavisch) Bereidingstijd:20-30 minuten Gang:NagerechtKeuken:Joegoslavische keukenSmaak:ZoetTechniek:BakkenSoort gerecht:NagerechtUit eigen keuken:Nee (i)Ingrediënten voor 4 personen FLENSJES:150 gram zelfrijzendbakmeel,5 dl melk,2 eieren,olie. VULLING:Poedersuiker,5 a 6 eetlepels Vanille ijs,250 gram kwark. Hulpmiddelen 1of 2 grote koekenpan(nen),1 beslagkom,mixer,1 groot bord. Voorbereiding Tip:Alleen bij het eerste flensje olie in de koekenpan doen,doordat er olie in het beslag zit is het verder niet nodig later nog meer olie toe te voegen. Bereidingswijze Mix de melk door het bakmeel,voeg de eieren toe en een eetlepel olie.Per flensje 1 juslepel beslag in koeken pan en bakken maar(laag pitje en geduldig) Serveertips Strooi op elk flensje een beetje poedersuiker,Meng het ij en de kwark en verdeel dit over de flensjes.Het wordt al gauw zoet,dus wees zuinig met het poedersuiker. Rol het geheel op en klaar

Je bedoelt palacinka, neem ik aan? Je kunt gewoon pannenkoeken bakken ( flensjes: bloem, eieren, melk en een tipje zout. Klontvrij roeren en bakken in een beetje boter). Je kunt ze koud eten. De vulling: ik neem een bekertje zure room en dan de rasp van één ( biologische of goed geboende gewone) citroen erdoor. Zelf eet ik ze zonder suiker. Pannekoekje op bord leggen, klodder room erop, oprollen of opvouwen. Doodsimpel. Ik heb ze in het vroegere Joegoslavië ook gegeten met hazelnootpasta. Dan moet je wel de hazelnootpasta van de biowinkel hebben, dat is alleen maar hazelnoot en verder niks. Schandalig lekker!

Dit is de Palacinka. Ik neem het ook altijd bij de Yoegoslaaf, heerlijk! Zoals ik ze maak lijken ze er erg op en het is heel simpel; Bak dunne pannenkoekjes en vul ze met; Zet een bakje vanillekwark een paar uur in de vriezer of doe het de dag ervoor. Zet een klein uurtje voor je het gerecht maakt uit de vriezer anders is hij misschien te hard. Doe op elk flensje (evtl. even opwarmen in de magnetron) twee scheppen bevroren kwark en klap het flensje dicht. Poedersuiker erop en klaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100