Wie weet er een lekker recept met spruitjes?

Ik hou niet zo van gekookte spruitjes. Wie kent er een lekker/ origineel recept?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een makkelijk recept..kook spruitjes beetgaar,maak net zo grote gehaktballetjes en neem een zak aardappelbolletjes.bak eerst de gehaktballetjes bruin,doe de aardappeltjes erbij en als deze ook lekker bruin zijn de spruitjes erbij,laat alles even samen verder bruinen en strooi er een verkruimeld bouillonblokje overheen.je kunt er ook nog uitgebakken spekreepjes en of gebakken uien bij doen.

Net gekookt! Spruitjes even koken.. aardappels met wat boullionpoeder koken en spruitjes doorheen stampen..spekjes bakken, door de stamp doen.. scheutje honing erdoor.. als je het lekker vind kun je er ook wat gebakken uitjes doorheen roeren..Errug lekkur!!!

Kijk eens op deze link, Kan de Surinaamse spruitjes echt aanraden.....eet smakelijk!!!

Bronnen:
http://www.spruitjesjanatuurlijk.nl/uw_rec...

Kook de spruiten gaar, en gooi er daarna een scheut ketjap manis doorheen. Daarna een handje oude kaas erbij. Even op een heel laag pitje roeren om de kaas te smelten. Echt: Je eet je vingers erbij op.

Spruitjesstampot! Heerlijk met een knots van een gehaktbal!

Ha, die Iris09; Maak een lekkere lasagna. Doe er vooral geen spruitjes in. Eet smakelijk.

Brusselse spruitjessoep Ingrediënten voor 4 personen: -75 g boter -3 eetlepel bloem -1,5 l magere kippebouillon -1 l water -400 g brusselse spruitjes -zout en peper -kruidnoot -1 eetlepel boter -100 g magere spekblokjes Voorbereiding: -De boter in een ketel laten smelten, de tarwebloem al draaiend toevoegen en nog 1 minuut lang doordraaien. -Niet laten bruin worden. -De onvette bouillon toevoegen en steeds blijven mengen om aan het koken te brengen. --De vlam verlagen en 15 minuten lang laten doorkoken. -Af en toe eens nazien dat de smaak van de bloem verdwijnt. -In een andere ketel, water aan de kook brengen, zout erin en er de spruitjes laten gaar koken, zonder deksel, wat ongeveer 8 et 10 minuten vergt. -Uit het kookwater nemen en in koud water afkoelen. -12 stuks opzij leggen voor de garnituur. Bereidingswijze: -de rest in met 50 cl van het bouillon mixen, daarna met de rest vermengen. -Kruiden met peper, kruidnoot en en weinig zout. -Het spek met de boter in een grote pan braden. -Als het spek krokant is, de 12 spruitjes toevoegen, deze even opwarmen en de kruiding met kruidnoot verbeteren. -De spruitjes uit de pan nemen, het overtollige vet even laten uitlekken. Serveertips -Elke portie soep met 2 spruitjes en wat spek in het bord opdienen. -Indien gewenst, wat zout toevoegen. Smakelijk eten!

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/1148966/koken/recept...

Ik ben een echte wokfanaat. Snel klaar, de groenten zijn lekker knapperige en de wintergroenten vallen lang zo zwaar niet op de maag. Gewokte spruitjes met walnoten Bereiden: 8 minuten Nodig: 300 g spruitjes 40 g walnoten olijfolie peper & zout Maak de spruitjes schoon en verwijder de lelijke buitenste blaadjes. Snij ze met een groot mes in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Verhit wat olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de spruitjes al omscheppend in een paar minuten gaar. Voeg tijdens het bakken peper en zout naar smaak toe. Strooi er halverwege de gehakte walnoten bij. Ik heb dit recept van internet, maar het is een aanrader!

Niet zelf uitgeprobeerd maar ik kwam dit toevallig net tegen en dit leek me erg lekker! Eet smakelijk in elk geval.

Bronnen:
http://www.libelle.nl/2009/11/recepten-ker...

Ik maak er vaak een stamppot van en dan met shoarmavlees erdoor, mijn kinderen zeggen altijd met een stalen gezicht dat ze geen spruitjes lusten, maar dan plotseling wel (niet dat ze het weten hoor).

Stampotspuitjes met uitgebakken spekdobbeltjes, mmmmm.

heel fijn snijden in reepjes een lekkere dresing met honing erbij en je hebt een heerlijke salade

net als Deirde, heerlijk gestampt met shoarma dan krijg je die kruiden erdoor. Echt een aanrader. Hier zijn we er gek op

Spruitjes met pindasaus... Best te eten!

Deze recepten zijn voor twee personen. * 500gr spruiten * half pakje ( soja) room * 1 grote ui * half bakje grot champignons * 6 gedroogde tomaatjes op olie of zelf gewelde * 1 teentje knoflook - Kook de spruiten beetgaar, halveer ze na het koken, als ze groot zijn. - Snij de ui in grove stukken en bak ze glazig - Veeg de champignons af, snij plakjes en bak ze mee met de uien. - Snij de gedroogde tomaatjes in niet te kleine stukjes en voeg deze bij het ui champignonmengsel - Pers er een teentje knoflook boven uit en roer de gehalveerde spruiten en de room toe. - Voeg naar smaak wat peper en event. wat groenten bouillonpoeder toe. OF * 500 gr spruiten * 1 grote ui * bakje spekblokjes * 150gr taugé * pijnboompitjes * gedroogde tomaten * ong. 10 zwarte olijven - Kook de spruiten beetgaar - snij de ui in grove stukken - bak de spekjes zachtjes uit en voeg de ui toe - Roerbak kort de taugé erbij en de gedroogde tomaten - Doe de spruiten erbij en de olijven, breng op smaak met wat zout en peper, warm het geheel goed door. - rooster de pijnboompitten bruin en strooi deze voor het opdienen over het gerecht. Deze gerechten zijn erg lekker met zilvervliesrijst.

zie link http://www.spruiten.info/

Wat ik zelf graag doe: spruitjes roerbakken met wat gember, op het laatst wat cashewnoten erbij. Lekker met rijst. Toegevoegd na 2 minuten: Trouwens, als je niet houdt van gekookte spruitjes omdat ze dan wat te zompig worden: je kunt ze ook stomen. Een zakje geschoonde spruitjes kan vaak zó in de magnetron, als alternatief kun je de spruitjes zelf schonen en klaarmaken met een stoommandje. Je hapt dan in een spruitje in plaats van in spruitjeswater.

spruitjes met rijst, uitgebakken spekjes en ketjap. Spruitjes kort koken, rijst koken, spekjes uitbakken, dit alles samen kort roerbakken met wat ketjap erdoorheen.

1. Hak ze fijn in kleine stukjes, en doe ze in pan 1. 2. Kook de spruitjes. 3. Meng meel, eieren en melk dooreen tot een redelijk dik beslag. 4. Doe boter in de pan 2. Giet 't beslag er in. Voeg kaas na smaak toe. 5. 'T beslag omkeren zodra 't aan de bovenkant niet meer vloeibaar is. 6. Pan 1 leegkieperen boven 't grijze ronde archief. 7. 'T beslag na 2 minuten uit pan 2 en in je bord doen. Eet smakelijk!

Spruitjesstamppot Spruiten Aardappelen Hamreepjes Rode wijn Mosterd Mierikswortel Peper en zout Rucola Parmezaan Spruiten en aardappelen gaar koken en stampen en op smaak brengen met mierikswortel, mosterd en peper en zout. Hamreepjes aanbakken en afblussen met rode wijn. Rode wijn in laten koken circa 10 minuten. De hamreepjes door de stamppot heen roeren. Een handje rucola erdoorheen op het eind en lekker parmezaanse kaas erover. Heerlijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100