Hoe lang kun je gemarineerd vlees bewaren?

Ik heb van die 'Varkens minute steaks' bij de Lidl gehaald en die zijn volgens de verpakking tot morgen te gebruiken. Nu heb ik ze alvast in de marinade gelegd van olie en een beetje azijn. Een wijziging in de plannen zorgt ervoor dat het alleen vanavond niet gegeten gaat worden. Kan ik ze in een afgesloten tupperware-bakje gewoon morgen zonder risico bakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is geen probleem! Als ik Duitse Sauerbraten maak, ligt het zelfs enkele dagen in de marinade. Zodra je er azijn of wijn bij doet, kan je het al langer bewaren. Zorg dan wel dat het onder staat en dat de koelkast koud staat of dat het vlees in het koudste gedeelte van de koelkast staat. In jouw geval varkensvlees, dat al gesneden is en bewerkt door de slager (misschien zelfs ontdooid) kan het niet zo lang als een stuk rundvlees dat vers is en onbewerkt, maar zeker 2-3 dagen is het onder de goede omstandigheden houdbaar.

Ja hoor, je kunt de gemarineerde steaks tot morgen bewaren in de koeling, in een goed afgesloten bakje. Je kunt ze morgen gewoon bakken zonder enig risico te lopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100