Wat is het verschil tussen cayennepeper, scherpe paprikapoeder en chilipoeder?

Volgens mij zijn het allemaal varianten van rode pepertjes. Klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Chilipoeder is een kruidenmengsel. Daar zit o.a. paprikapoeder, knoflookpoeder én cayennepeper in. Cayennepeper dankt zijn naam aan de hoofdstad van Frans Guyana, Cayenne. Het is een zeer scherpe pepersoort, die eigenlijk de gemalen vorm van de zongedroogde rode Spaanse peper (Capsicum frutescens) is. Cayennepeper is tevens een onmisbaar ingrediënt voor curry. De kleur en de smaak van paprikapoeder hangt af van de onderdelen van de gebruikte paprika: of alleen het vruchtvlees, of ook de stengel, zaadlijsten en zaden mee vermalen zijn. Vooral de zaden maken het paprikapoeder scherper van smaak. Hoe lichter de paprika's van kleur zijn, hoe beter de kwaliteit van het poeder wordt. Het beste paprikapoeder komt uit Hongarije. Hongaars paprikapoeder is een mengsel van gemalen paprikapoeder en Spaanse of chilipeper. Paprikapoeder is een van de bestanddelen in verschillende kruidenmengsels. Voorbeelden zijn chilipoeder, cajun kruiden of Mexicaanse kruiden.

Bronnen:
http://www.dekooktips.com/warenkennis/krui...
http://www.mijnreceptenboek.nl/ingrediente...
http://www.raps.be/PAGES/Vakinfo10.htm

Chilipoeder is een mengsel van chilipeper,komijn, paprikapoeder en oregano. Cayennepeper is de gemalen, gedroogde Spaanse peper en vernoemd naar de Zuid-Amerikaanse stad Cayenne. Paprikapoeder is gemalen paprika en dit is wel famllie van- maar is geen pepertje zoals wij die kennen. Hoe meer pitjes uit de zaadhulzen meegemalen worden, hoe heter de smaak is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100