Loopt het eiwit niet door het water als je een ongebrande lucifer toevoegt?

In de laatste "Boodschappen'-uitgave van Plus vermeldt een mevrouw dat op deze manier een ei met een barstje niet gaat uitlopen.
Is dat zo? En hoe is dat te verklaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Helaas kan ik je daar geen antwoord op geven. Maar ik doe er scheutje maggie in het water, dan heb je er ook geen last van. Zie ook: "Oma weet raad": Als u wat zout in het water doet bij het koken van eieren is de kans op kapotkoken klein. Om te controleren of eieren vers zijn kunt u de eieren in zout water doen. Oude eieren blijven drijven, verse eieren zinken. Weet u niet of een ei gekookt is of niet? Geef het een ronddraaiende zwieper op een vlakke ondergrond. Wel gekookt draait wel, niet gekookt draait niet. Om te voorkomen dat eieren tijdens het koken kapotbarsten, voegt men naast zout ook een scheutje azijn toe. Advies: doe eerst de eieren in de pan, giet hier koud water op en zet ze dan pas op het vuur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100