Heeft er iemand makkelijke recepten voor hapjes?

Ik zoek makkelijke hapjes om te maken, wie heeft er? Alvast bedankt!

Toegevoegd na 7 minuten:
Aperitiefhapjes, liefst. Om zo tijdens een feestje te eten.

Toegevoegd na 2 dagen:
Bedankt iedereen, het heeft me veel moeite gekost om een beste antwoord te kiezen, daarom heb ik ook bij iedereen waardevol aangeduid. Erg bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Snel en simpel; Gevulde dadels met geitenkaas; Snij de geitenkaas in stukjes en stop in de opening van ontpitte dadels. Druk er een walnoothelft op. Rookvlees met ei; Snijd gekookte eieren in elk 4 partjes. Wikkel ze in plakjes rookvlees (of rosbief met versgemalen peper/zout erover) Borrelfrittata; Klop 6 eieren los met wat water en klop er een zakje mix voor chinese omelet door. Laat 2 min. staan en smelt wat boter in een koekenpan. Fruit hierin een gesn. uitje en bak kort wat taugé mee. Schenk het omeletmengsel erover en verdeel er wat garnaaltjes over. Bak goudbruin en verdeel hem in puntjes of repen. Rol ze op en steek vast met een prikker. Leg er een schepje chilisaus op of serveer het erbij als dipsaus. Kaas-roggenbrood puntjes; 2 dikke plakken kaas, 4 vierkante sneetjes roggenbrood, 2 eetl. gemberjam, 2 bolletjes gember. Snijd de kaas doormidden zodat ze net zo groot als het roggenbrood zijn. Besmeer het roggenbrood met gemberjam (aan één kant) Leg tussen 2 sneetjes brood een plak kaas. Snijd de stapeltjes 2 keer diagonaal door, zodat je 4 puntjes krijgt. Snijd de gemberbolletjes in vieren en steek op elk puntjestorentje een gemberstukje vast met een prikker. Kaasrolletjes gevuld met Mon Chou; Vermeng Mon Chou met vers geknipte bieslook, peper en paprikapoeder. Besmeer hiermee plakjes jonge kaas en rol ze stevig op. Laat 1 uurtje opstijven in de koelkast. Snijd de rolletjes in vieren en zet ze met de platte kant op een schaal. Bestrooi met bieslook. Rauwe hamrolletjes met geitenkaas en pesto; Prak geitenkaas door elkaar met wat pesto. Besmeer plakjes rauwe ham ermee en rol ze op. Snijd in stukjes. Toast met paté; Snijd paté in blokjes ong. zo groot als een ¼ toastje. Leg de toastjes op een schaal en leg op ieder toastje een stukje paté en een ½ druif zonder pitjes.

blokjes kaas met een zilveruitje, plakjes worst met een stuk augurk er op. Gezellig op een prikkertje en een schaaltje mosterd er bij…... Erg gedateerd maar erg makkelijk....

Bak kleine gehaktballetjes. Ook lekker: kipfilet in stukjes snijden, kipkruiden erop, dan in reepjes bacon wikkelen en vervolgens gaar bakken.

neem een stukje augurk met een plakje ham eromheen of een toastje met gekookt ei met een klein beetje mayonaise erop of een zoute haring in stukjes met prikkertje enz allemaal makkelijk

Heel leuk om te maken zijn allerlei verschillende amuse-hapjes. Kost wel wat tijd om boodschappen te doen en voor te bereiden, maar op het feestje zelf heb je er geen werk meer aan. Hier een voorbeeld van een leuk assortiment uit Margriet: Rolletje van lamsham met rucola & pestodressing 4 plakken lamsham rucola 1 el groene pesto 2 el olijfolie zwarte peper Leg op acht halve plakken lamsham een pluk rucola en lepel er een dressing over van 1 el groene pesto met 2 el olijfolie en zwarte peper. Rol de ham op. Bereid alles voor en rol kort voor het serveren op Artisjokharten aglio e olio 1 blik artisjokharten 2 el extra vierge olijfolie 1 el balsamicoazijn 2 tenen knoflook zout en zwarte peper Laat 1 blik artisjokharten uitlekken, halveer ze en schep om met 2 el extra vierge olijfolie, 1 el balsamicoazijn, 2 tenen knoflook uit de pers en zout en zwarte peper naar smaak. Laat minstens 6 uur op kamertemperatuur intrekken en schep af en toe om Pittige tomatenshooter 250 ml koude soep (fles) 3 el wodka 2 tl wasabi 2 el citroensap 1 el Thaise vissaus peper 8 tl mascarpone 8 cocktailgarnalen verse dille Roer door 250 ml koude soep (fles) 3 el wodka, 2 tl wasabi, 2 el citroensap en 1 el Thaise vissaus. Maak op smaak met peper en verdeel over acht borrelgaasjes. Garneer vlak voor het serveren met 1 tl mascarpone, een cocktailgarnaal en verse dille Auberginetorentjes 1 aubergine olijfolie 1 bol mozzarella 1 pot geroosterde paprika 1 el balsamicoazijn 3 el extra vierge olijfolie 1 fijngesneden ansjovisfilet basilicum vier seizoenenpeper en zout Bestrijk acht lengteplakken aubergine dun met olijfolie en gril ze aan beide kanten in een grillpan. Snijd 1 bol mozzarella in repen en rol ze in de aubergine. Dek af met een rondje geroosterde paprika (pot) Lepel er vlak voor het serveren een dressing van 1 el balsamicoazijn, 3 el extra vierge olijfolie, 1 fijngesneden ansjovisfilet, wat fijngesneden basilicum, vier seizoenenpeper en zout naar smaak over Gerookte makreelsalade met limoen 1 kleine, gerookte makreel 2 el zure room 1 limoen zout en cayennepeper 8 radicchiobladen zwarte peper Haal het visvlees van een kleine, gerookte makreel los en schep om met 2 el zure room, rasp en sap van 1 limoen, zout en cayennepeper naar smaak. Serveer de salade vlak voor het serveren in radicchioblad, garneer met de limoenrasp en maal er nog wat zwarte peper boven

Bronnen:
Margriet

Gevulde eieren. Voor 16 stuks 100 gram oude kaas 0.25 l zure room 8 eieren (hard gekookt) 1 el fijngeknipte bieslook 1 teentje knoflook 1 eetlepel gembersiroop vers gemalen peper, zout en nootmuskaat enkele gewassen blaadjes sla paprikapoeder Kook de eieren gedurende 8-10 minuten hard. Spoel direct af onder koud stromend water. Pel de eieren als ze afgekoeld zijn. Snijd de eieren in de lengte door. Wip de harde dooiers uit de eieren. Leg de eiwitten, na een dun plakje van de onderkant gesneden te hebben, naast elkaar op een met blaadjes sla gegarneerde platte schaal. Wrijf de eierdooiers fijn met een vork. Meng de zure room, kaas, knoflook gembersiroop en bieslook door de dooiers en voeg naar smaak zout en peper toe. Vul de eieren met het mengsel. Stuif over elk gevuld ei een snufje paprikapoeder. Op onderstaande site staan nog meer recepten!! Toegevoegd na 6 minuten: http://allrecipes.nl/recept/4458/eenvoudige-gevulde-eieren.aspx

Stukjes kippenlever omwikkeld met bacon, tandenstoker er in, wat zoute sojasaus erover en grillen. Pakje bevroren bladerdeeg kopen en ontdooien. Gehakt maken van garnalen met wat lente ui, gember, zoute sojasaus. Plakjes rauw bladerdeeg op ravioli groote snijden. Helft van de plakjes beleggen met kleine balletjes van het garnalengehakt, plakje deeg er bovenop leggen en rondom goed vastdrukken. In elk pakketjes paar decoratie sneetjes maken. Met een beetje melk of geklopte eidooier bestrijken. In voorverwarmde 180 graden oven voor 20 - 30 minuten bakken tot mooi bruin. Dipje maken van een potje uitgelekte bonen (bruin, wit, kikkererwt of welke soort dan ook) in de mixer met komijn, verse peterselie, bonenkruid, peper en zout, lekkere olijfolie en wat citroensap fijn malen. Serveren met blaadjes witlof of tortilla of nacho chips, of bebakken croutons. Moet fris zuur smaken!

dit is verukkelijk en je kunt er allerlei variaties op maken: -wrap -kruidensmeerkaas -ham/zalm -sla smeer de wrap in met kruidenkaas. niet te zuinig zijn je mag het goed proeven! doe er vlees/vis op en sla en rol de wrap op. in plakjes snijden en klaar! je kunt er tomaat bij doen komkommer je kunt in plaats van kruidenkaas smeerwworst filet american smeerkaas gebruiken. het is een verrukkelijk hapje (vind ik zelf). ook gewoon voor ‘s avonds op de bank of als lunch.

Zalm e/o/ Paling op een stukje geroosterd brood, gevuld ei, kleine tomaatjes vullen met krab en majo, plaatje komkommer met een plaatje ei erop, stukjes kipfilet. Gebakken kippenlevertjes met ontbijt spek erom. Reepje meloen met bacon erom. Stukjes zoute haring op roggebrood of stokbrood. Kleine bierworstjes.

stukjes komkommer van ongeveer 4 cm. snijden. beetje uithollen en vullen met salade of knoflookgarnaaltjes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100