Wat te doen met de overgebleven marinade?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het gebruikt is om het vlees in te marineren, kun je er niks meer mee (want voor sauzen is het vaak te geconcentreerd; klein schepje kan eventueel, maar eerlijk is eerlijk, contrást in saus en vlees is lekkerder), maar als je gewoon een grote hoeveelheid hebt gemaakt waar nog geen rauw vlees in heeft gelegen, kun je het makkelijk nog een paar dagen goed houden voor een nieuwe maaltijd. Met heel ander vlees is vaak verrassend lekker.

Toevoegen aan het vlees of de vis als je het bakt

ik zou het wegdoen dit is zo geconcentreerd. Hiermee kun je geen andere gerechten lekker mee maken. Het is veel zout, qua hygiene blijft het wel goed

Gebruik het voor stoofvlees.

Gebruiken om tahoe lekker mee te maken. Die vegetarische sojablokken hebben bijna geen smaak van zichzelf.

De overgebleven marinade smaakt erg sterk en is heel zout. Als je het wil verwerken, doe het dan alsnog bij het vlees dat gemarineerd is, bijvoorbeeld in de saus die je er bij maakt. Bewaar de marinade niet voor andere doeleinden, want er zitten natuurlijk sappen van rauw vlees in en iedereen weet dat je die weg moet gooien en vooral niet moet bewaren.

ik haal altijd vlees in grotere porties en verdeel het in kleinere porties voor het in gripzakjes de vriezer in gaat. wellicht dat je het bij het vlees in de vriezer kan doen zodat je dit niet hoeft te marineren als je het ontdooit en klaar wil maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100