Wie weet hoe de "dekseltjes"van pasteitjes worden gemaakt?

Als we een pasteitje eten zit het dekseltje altijd keuris op z'n plaats,hoe krijgen ze dat voor elkaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon, een deegrondje er bovenop en goed vastplakken (met water en een beetje druk, je vingers ofzo). Paar gaatjes er in zodat de lucht er uitkan zonder dat het deksteltje scheurt, en klaar. Vooral met een piemaker is het een fluitje van een cent. Maar gewoon in de oven wil het ook, hoor.

Het dekseltje wordt gewoon uitgesneden uit het bladerdeeg. Neem drie plakjes bladerdeeg. Druk een rond glas in twee van de plakjes zodat je een rondje eruit stanst. Druk de drie plakjes op elkaar, die met de twee gaatjes boven. Dan in de oven, met de losse rondjes ernaast. Je krijgt dan een passend rondje en een bakje met een gat. Toegevoegd na 51 seconden: Vierkante kan ook, zie foto. Toegevoegd na 4 minuten: En voor ronde maak je drie rondjes, waarin je in twee een kleiner rondje uitboort. Toegevoegd na 7 minuten: (twee ronde/vierkante plakjes kan ook)

Bronnen:
http://passie.horeca.nl/fav/Ragoutbakjes%2...
http://www.dekooktips.com/recepten/pastei-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100