Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe word een ei bobbelig?

Ik heb een bobbelig ei bij de eieren gevonden. Hoe is dit gebeurd, de smaak zal vast hetzelfde zelf maar het nodigt gelijk minder uit om gegeten te worden.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
3.7K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als je het ei niet aantrekkelijk vindt om bv gekookt te eten, kun je 'm altijd nog bakken of als ingrediënt gebruiken...

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een ei wordt gevormd in het lichaam van de kip, en de schaal is in eerste instantie nog niet helemaal uitgehard als die is aangemaakt.

Door vernauwingen of krampen in het inwendige van de kip, kan de schaal nog wat vervormd worden, en in die vorm hardt het ei dan uit. Zo krijg je een bobbelig ei ; waak een ring om het hele ei heen.

In de regel komt het van een kip die niet helemaal lekker in haar velletje zit of zelfs ziek kan zijn, tekorten kan hebben aan bepaalde voedingsstoffen (kalk) en dergelijke. Op het ei heeft het echter geen invloed ; dat kun je prima eten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dank je wel, Ik ben weer een stuk geruster over mijn eitje :)

Andere antwoorden (1)

Vast een cloacakrampje geweest...;-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding