Kan je ook een kwarktaart maken met yoghurt ipv kwark?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, want dan heet het geen kwarktaart meer. Wel kun je een yoghurttaart maken (en ik heb nog wel een lekker recept voor je).

nee je hebt er echt kwark voor nodig.. yoghurt is toch echt een verschil omdat yoghurt vloeibaarder is en de smaak is ook heel anders

Nee. Een kwarktaart wordt per definitie uit kwark gemaakt. Anders maak je een yoghurt taart

Misschien als je van de yoghurt eerst hangop maakt. Dan wordt de structuur wat steviger. Heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me wel de moeite waard om eens uit te proberen. Goed idee van ons samen!

Dat kan je zonder problemen doen, je moet dan wel Griekse yoghurt nemen ( die is dikker en zachter van smaak) of yoghurt eerst een nachtje uit laten lekken in een schone theedoek boven een kom. Ik heb het weleens gedaan met een pak van dr Oetker kwarktaart bosvruchten. De helft van het taartmengesel op de bodem verdelen, daarop plakken cake en daarop de rest taartmengsel. Garneren met bosbessen en slagroom. Hij was heerlijk en was zelfs zachter van smaak dan met kwark.

Je kunt wel een "kwarktaart" maken met yoghurt alleen kun je dan beter geen pak voor kwarktaart gebruiken. Zelf bak ik een dunne bodem en doe er een laagje vruchtenpuree over die ik dik gemaakt heb met taartina van Oetker. De kwark of Yoghurt (of een Mix) roer ik door de geklopte slagroom en doe er 7 à 8 blaadjes geweekte en in kokend water opgeloste gelatine door heen. Dit mengsel giet ik op de bodem en laat het een nacht in de koelkast staan. Altijd een daverend succes!

Ja joh, heerlijk met yoghurt en helemaal met (zelfgemaakte) kefir! Met kefir lijkt het wel alsof er iets prikkelends in zit. Mijn favoriet is een yoghurttaart met bosbessen, of blauwe bessen, met een bodem van bastogne-koeken :-) Hmmm! -geen slagroom erop, dat overheerst de smaak!-

dan wordt het idd yoghurttaart en dat kan...je gebruikt gewoon gelatine erbij om er een massa van te maken...

Dit is een leuk recept. Fris, zomers en er is nu nog genoeg lekker vers fruit om in de taart te verwerken. Veel bakplezier. groeten Brecht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100