Waar smaken zwanen naar?

In de 17e eeuw had alleen Adel het alleenrecht om te jagen op zwanen.
Smaakt het naar kip, kalkoen, eend, of gans, of er tussen in?
Geen idee, wie kan me er iets meer over vertellen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is, zoals bij eend, verschil tussen tamme zwaan en wilde zwaan. Bij de jacht krijg je wilde zwanen met donker, gespierd vlees en wat meer een wildsmaak, zou je ze fokken of uit de stadsvijver halen, dan hebben ze blanker vlees en een mildere smaak, die inderdaad in de buurt van kalkoen, tamme eend of gans zou kunnen liggen. 'Een' gevogeltesmaak zal ik maar zeggen. Wil je het zeker weten, dan zou je het moeten proeven. In Frankrijk en delen van (Zuid)Duitsland is het nog wel te krijgen. Toegevoegd na 57 seconden: Zie ook http://www.goeievraag.nl/vraag/zwanen-eten.46695 en http://www.goeievraag.nl/vraag/slechts-aantal-mensen-nederland-zwanen.238621 Toegevoegd na 1 minuut: (En 'tamme' in de eerste zin moet even tussen aanhalingsteken,s want echt tam krijg je een zwaan niet. Het zijn behoorlijk eigenwijze dieren. )

Zwanenvlees smaakt, volgens kenners, naar kalkoen. Toegevoegd na 54 seconden: Polen schijnen er, volgens dit artikel, gek op te zijn.

Bronnen:
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/17117/...

Dat hangt sterk af van het voedsel wat ze tot zich nemen. Onze 'slootzwaan' zal voor wat betreft smaak tegenvallen. Zwanenhouderijen fokken zwanen speciaal voor het vlees. De smaak daarvan lijkt een beetje op Kalkip......

Zwanenvlees smaakt naar zwaan. Het vergelijken met andere vleessoorten (gevogelte) is een ander verhaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100