Hoe komen soldaatjes (gebakken stukjes brood) aan hun naam?

Gisteravond bij de bloemkool soldaatjes gemaakt (wit brood in dobbelsteentjes en dan bakken - soort van croutons maar dan wat groter). Vraag me af hoe komen die aan hun naam, soldaatjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoewel de croutons tegenwoordig ook soldaatjes werden genoemd, waren de soldaatjes ('broodsoldaatjes' genoemd) oorspronkelijk lange reepjes gesneden (oud) brood die onder meer ter versiering rechtop (als soldaten in het gelid) in een salade werden geplaatst.

Bronnen:
http://www.jeannesplace.nl/oud%20brood.html

Enige logische verklaring lijkt me dan deze wel? Omdat ze een (als ze goed en recht gesneden 'reepjes' zijn ) een uniforme grootte hebben en "recht als ook soldaten in het gelid staan", maar dan samen in de koekenpan? Maar een andere vorm dan dobbelsteentjes komen dan ook wel op zelfde neer, hoewel het voor zover ik weet wel rechthoekige reepjes 'oud' brood behoren te zijn :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100