Wat is Dikke Willem?

Het heeft iets te maken met bloem en binden en waar wordt het voor gebruikt?

Toegevoegd na 5 dagen:
Allemaal bedankt voor de antwoorden!++++

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

,,dikke willem"is een dikke pap van water en toegevoegde bloem, hiermee kan je gebonden soepen en sausen binden, binding is labiel ten opzichte van gebruik van een roux. (boter en bloem in de verhouding 5 6 en gaargemaakt)

Dikke Willem is een papje van bloem met water, en dat wordt gebruikt om gerechten die tijdens de bereiding slap geworden zijn weer wat te verstevigen.

Dikke Willem is een papje van gelijke hoeveelheden maizena of bloem en water. Het wordt door een gerecht geroerd om het te binden.

dikke willem is een bindmiddel van bloem en water en wordt gebruikt om sauzen de juiste dikte te geven op het laatst. het is een oude culinaire term

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100