Hoe maak je zonder ei toch smeuïge gehaktballen?

Ik wil een gewoon Hollands potje maken vanavond (aardappelen groenten vlees).
Heb alleen gehakt in huis. Wil gehaktballen draaien maar heb geen eieren in huis.
Hoe krijg ik de gehaktballen toch smeuïg? Of heeft iemand een ander idee wat ik met dit gehakt kan doen in een simpele Hollandse aardappelen/groenten/vlees maaltijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

gewoon een beetje melk toevoegen

uien goudbruin smoren in boter en dit toevoegen bij het gehakt verder op smaak afmaken

Een beetje mosterd en/of ketchup toevoegen.

Je zou er ook gehaktsaus van kunnen maken, en die als jus toepassen. Dus het gehakt los bakken en er (afhankelijk van de gebruikte groentesoort) tomatensaus, kerriesaus, of paprikasaus van maken.

Koffiemelk of een beetje room toevoegen.

Je krijgt pas smeuige gehaktballen als je ze eerst goed donkerbruin op hoog vuur dichtbakt. En dan het vuur iets lager, maar nog wel hoog. Dan in een laag water verder laten koken en garen. Dat water giet je er gewoon bij. Verder kan je het gehakt kruiden en bovenstaande alternatieven zoals melk erin doen.

Gebruik broodkruim in de bal. Een ei maakt een bal niet smeuïg. Het broodkruim, incl kruiden mengsel, wel vochtig maken. Gewoon met water, maar melk of ander vocht mag ook. Doe je dat niet wordt het vocht uit de gehakt getrokken wordt er droog van. Verder dichtschroeien in hete pan met olie en garen in de jus dus water bij de olie eventueel een beetje olie. Het is belangrijk het gehakt goed te kneden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100