Wat is een pan met een dikke bodem?

In recepten wordt regelmatig geadviseerd een pan met een dikke bodem te gebruiken. Zijn dit pannen zoals een koekenpan of hapjespan, of zijn pannen met dikke bodem van een aparte soort?

Weet jij het antwoord?

/2500

De meeste supermarkt / ikea hapjes / koekepannen hebben geen dikke bodem. Het gaat er bij deze pannen om dat de warmte verdeelt wordt, en de pand rustig warm kan worden. Het is exact wat er in staat: Een pan met een dikkere bodem. Je merkt het meteen als je de pan oppakt: Deze is zwaarder dan je op het oog zou inschatten. Toegevoegd na 32 seconden: Zelf gebruiken we naast een zeer zware hapjespan, ook vaak gietijzeren pannen als om dikke bodem gevraagd wordt.

Deze worden voornamelijk gebruikt voor het maken van stoofgerechten en curry's . De pannen van Le Creuset zijn hier zeer geschikt voor. De dikke bodem zorgt er ook voor dat het gerecht minder snel aanbrandt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100