Wat doe ik met overgebleven koekkruimels?

Voor het kerstdiner heb ik een toetje gemaakt van ijs met een bodem van koekkruimels. Ik heb nu heel veel van die kruimels over - verkruimelde biscuitjes met wat boter erdoor gemengd. Het wordt niet echt compact en is echt een kom vol.
Wat moet ik hier nu mee aan (behalve weggooien)? Om het met een theelepeltje op te eten bij een kopje thee zie ik ook niet zitten. Zou ik er nog iets mee kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier in Utrecht worden van overgebleven koekkruimels en broodkruim z.g. 'spoorpunten' gemaakt. Recepten kun je vinden op smulweb. Diverse bakkers in Utrecht en omgeving verkopen dit. In de link vind je de historie het recept. Smakelijk eten.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/recepten/964025/Spoorpunten

Ik herinner me van vroeger dat de bakker van overgebleven koekkruimels puddingbroodjes maakte. Volgens mij kan je de kruimels in een cakevorm doen en dan bakken op de voor cake aangegeven temperatuur. Zie het kookboek. Dus oven voorverwarmen, en dan de vorm erin zetten. De bovenkant van de vorm even met wat boter invetten. Kleine klontjes erop. En de vorm ook. heel licht, heel dun invetten. Wordt vast lekker!

Rooster ze in een hete koekenpan even krokant en strooi ze over de yoghurt, vla of maak er een toetje van. Bijv; meloencarpaggio, waarbij je hele dunne partjes meloen op een bord uitspreidt, enkele bolletjes ijs (lekker is perenroomijs of walnotenijs, maar er zijn zoveel lekkere smaken bij). Strooi hier nu de kruimels over.

Bij die kwarktaart pakketten moet je ook altijd koek verkruimelen, mengen met boter en in de koelkast op laten stijven, en dan kwarkmengsel er overheen, en weer op laten stijven. zoiets kun je ook doen, op laten stijven, vlaaivulling erop en klaar

Bewaar ze in een gesloten trommel voor na de kerst. Neem dan wat bolletjes ijs of roomijs, strooi de koekkruimeltjes erover, daarna wat slagroom. Perfect toetje, vooral kinderen zullen hier erg blij mee zijn. Toegevoegd na 1 minuut: Zie dat er al boter door zit, dus eerst even bakken.

Koolmeesjes en de daarvan afgeleiden, zijn er dol op! Dus in het voederhuisje!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100