Simpel, lekker en leuk op een amuselepel;
Blaadje sla, plakje of puntje paté, bergje cranberrysaus en een partje gebakken appel.
Reepjes komkommer eerst in een sausje van yoghurt, beetje suiker, beetje geperste knoflook en wat verse dille
even in laten trekken, dan in een amuselepel of glaasje doen en een grote - of enkele kleine garnalen erop.
Blaadje rucola , frisee of eikenbladslaplukje, daarop halve pitloze witte druiven, beetje vinaigrette erover druppelen en rasp er dan wat geitenkaas over.
De punt van een witlofblad op een lepel leggen en daarop een schepje crab-,garnalen-of tonijnsalade en een puntje limoen als garnering en kleuraccentje.
Stukjes geitenkaas door honing wentelen en op een plakje gerookte rauwe ( bijv. Serrano) ham leggen en als een pakketje inpakken. Rooster ze kort in een matig hete koekenpan en breng op smaak met olijfolie, citroensap en knoflook. Leg ze bijv op een bordje, bekleed met sla en steek er prikkers in.
Bak een omelet en besmeer deze als hij nog warm is met een mengsel van mon chou, verse gehakte basilicum (of andere kruiden)blokjes ham of kruidenboter met ham en rol hem op als een pannenkoek. Doe er aluminiumfolie omheen en leg in de koelkast om vast te worden. Je kunt dit al de dag ervoor doen en als je het opdienen wilt, snij je de rol in plakjes.