Heel erg simpel, maar wel héél erg lekker:
Chocolade-Fruit-IJs
Het enige dat je nodig hebt is een aantal soorten fruit, cacao en een blender of staafmixer.
Het is echt niet veel werk: fruit schoonmaken, samen met de cacao in de blender doen, blenderen, en in de vriezer doen.
Je kan het bevroren opdienen, als echt ijsje (het is het leukst als je het dan ook in ijsvormpjes invriest). Of je kan het even in een magnetron kort ontdooien, tot het wel roerbaar is, maar wel nog een beetje koud.
Voor mensen die niet van koud houden, kan je het ook opwarmen tot bijna kamertemperatuur, want ook als fruitsaus is het lekker.
Toegevoegd na 1 minuut:
Je kan eindeloze combinaties maken met fruitsoorten die je zelf lekker vindt. Ik vind het zelf het lekkerst met als basis flink veel aardbei en mango/ananas en wat bramen, en dat aangevuld met nog wat ander fruit.
Aardbei, mango en ananas zorgen voor lekker veel zoetheid, bramen met cacao maken het wat spannender.
Gedroogde abrikozen zijn ook erg lekker erdoorheen (wel even 5 minuten laten weken in water voor je ze in de blender doet).
Zorg vooral dat je genoeg cacao gebruikt, want met veel cacao wordt het extra lekker. Maar als je niet van chocola houdt, kan het ook zonder hoor, dat is nog steeds lekker.
Als je het als tussendoortje eet, kan je er wat fijngehakte amandel doorheen doen, dat maakt dat het wat meer verzadigt en geeft het wat extra voedingsstoffen.
De fruitsaus is ook heerlijk door (soja)yoghurt.