ik zoek al jaren een recept van de kerriesaus zoals ze die in chinese restaurants maken, wie kan mij daaraan helpen?

ik ben gek op kerriesaus, heb er diverse recepten van, maar nooit een recept kunnen vinden dat is zoals bij chinese restaurants

Weet jij het antwoord?

/2500

je maakt een roux: ROUX 50gr margarine 60gr bloem 1eetlepel kerriepoeder Boter smelten en uit laten bruisen 1 eetlepel kerriepoeder toevoegen kerrie door de boter roeren Bloem toevoegen. De roux is gaar als die aanvoelt als zand. . de bouillon mag gewoon van blokjes zijn van maggi of ander merk naar voorkeur Toegevoegd na 1 minuut: je kan er ook nog groente doorheen doen die je lekker vind Toegevoegd na 2 minuten: en er moet 6 tot 7 dl boulion bij Toegevoegd na 3 minuten: dit heb ik ook op school gemaakt Toegevoegd na 3 minuten: was heel lekker

Warme kerriesaus met stemgember. Ingrediënten: 3 theelepels kerriepoeder enkele fijne stukjes stemgember zout en peper 25 gram bloem 25 gram boter 3 dl (rundvlees)bouillon melk (hoeveelheid naar smaak) Bereidingswijze: Doe de boter in een (saus)pan en laat deze smelten en smoor de bloem in de boter. Doe vervolgens beetje bij beetje al roerend de bouillon erbij. Roer net zo lang tot een gladde saus ontstaat. Als de saus te dik blijft kun je wat melk toevoegen. Strooi nu de kerriepoeder erbij en roer alles nog eens goed door. Voeg wat stukjes stemgember toe naar smaak. Breng op smaak met wat zout en peper.

Bronnen:
http://www.overkruiden.nl/recepten/categor...

Ik denk dat als je het bij de chinees vraagt, dat je het recept wel zal krijgen. Ik denk dat ze het nog wel leuk vinden ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100