is boter ook te vervangen door kwark bij zelfbakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor. Je kunt boter vervangen door (olijf)olie, magere kwark en zelfs appelmoes is lekker bij bijv. cake. Bij appeltaart is magere kwark erg lekker en kan je de boter per gram vervangen door hetzelfde aantal grammen in kwark.

Ik denk dat het niet altijd even lekker wordt. En dat het sterk afhangt van wat je gaat bakken. Met cake kan het in ieder geval wel. http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=207928 http://wikken.punt.nl/?id=415880&r=1

Ja. "Een geheel boterloze boterkoek maakt u door de boter en de olie geheel te vervangen door uitgelekte magere kwark". Hierbijgevoegd het recept van 'boterkoek' zonder boter :) http://www.smulweb.nl/recepten/150014/Boterkoek-op-zijn-montignacs

Boter en margarine bestaan voor zo goed als helemaal uit vet. In kwark zit vooral water en nauwelijks vet, zeker niet in halfvolle en magere. Ik denk dat het eindproduct enigszins naar aangebrande, ietwat zurige melk zal smaken. Waarom zou je boter willen vervangen? Het is, samen met de eieren, nog het minst ongezonde bestanddeel van een cake.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100