heeft iemand ervaring met zgn kinder koksmessen?? zag op een site (kidsvandekook) diverse sets, maar zijn deze veilig, en hebben ze er wat aan??

Weet jij het antwoord?

/2500

Een aantal messen ziet er bijzonder uit. Voor de kleinere koks is dat niet alleen het materiaal, maar ook de vorm: afgeronde tips (ronde punten), kleiner lemmet en handvat. Daarmee is het veiliger werken in de keuken. En dat is het enige 'veilige', want de messen zijn altijd scherp! Door het kleiner lemmet en handvat zullen de kinderen handiger met de messen kunnen omgaan. In die zin hebben ze er natuurlijk wel wat aan.

Bronnen:
http://www.kidsvandekook.nl/content/6-nieuws

Een mes is bij verkeerd gebruik nooit veilig. Ook kids sets niet. Snijden moeten kinderen (en vaak ook volwassenen) onder toezicht van een geoefend persoon leren. Een mooie reclame met voor kinder "veilige" messen is mensen op het verkeerde been zetten, er zijn geen veilige messen. Alleen de gebruiker kan er op een veilige manier mee omgaan, en moet dit leren. Ik zou in het begin zeker niet deze dure messen aanschaffen, Kijk eens rond in verschillende winkels. Dan kun je de messen in de hand houden en beter beoordelen of je ze geschikt vind voor je kind. Wil je echt professionele messen kopen, kan ik je onderstaande link aanbevelen.

Bronnen:
http://www.knivesandtools.nl/nl/ct/keukenm...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100