Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem?

Ik ga iets bakken en we hebben geen bloem meer dus ik vroeg me af of je ook zelfrijzend bakmeel kunt gebruiken?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Het hangt van het recept af. Als in het recept ook bakpoeder genoemd wordt, kun je dat weglaten.

Zelfrijzend bakmeel gaat rijzen, dus het is de vraag of dat erg is voor jouw recept.

Toegevoegd na 1 minuut:
Als je bijvoorbeeld koekjes gaat bakken, kan het geen kwaad. Je koekjes zullen hooguit wat luchtiger worden, maar dat kan juist een voordeel zijn.

Als je pannenkoeken gaat bakken, is het ook niet erg. Je pannenkoeken zullen misschien iets meer lijken op de Amerikaanse pannenkoeken.
(Lees meer...)
bamibal
14 jaar geleden
Nee. Bloem en zelfrijzend bakmeel zijn echt wezenlijk anders. Bovendien is zelfrijzend bakmeel ook aanzienlijk duurder. Als ik jou was zou ik gewoon effe naar de supermarkt lopen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
bamibal
14 jaar geleden
Dat valt nogal mee. Bij AH is 500 gram zelfrijzend bakmeel 48 cent, een kilo bloem van AH is 94 cent. Zelfrijzend bakmeel is dus 2 cent per kilo duurder.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing