Wat zit er exact in woksaus "zwarte peper" ?

Moet dit morgen in een recept gebruiken, maar zit in het buitenland. Hier is zoiets niet te koop, dus moet ik het zelf maken, maar ik weet niet wat er precies inzit. Wie oh wie kan me helpen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je een kant en klaar saus bedoelt, en daar weet niemand, buiten de producent wat er in zit. Maar ik denk dat je met olie knoflook, gember, rode peper, zout en vers gemalen peper al een heel eind komt

Zwarte pepersaus maak je met de volgende ingrediënten : zout peper 1/2 eetl suiker scheutje sesam olie ca 75 ml bouillon (groente ; blokje of vers gemaakt) 1/2 eetl zwarte peper korrels fijn gemaakt (niet te fijn ; met de molen is het beste ; geen gemalen peper gebruiken. 1/2 eetl oestersaus (niet te vervangen, hooguit door zout, maar dan mis je die smaak) 1/2 eetl zwarte sojasaus (geen Ketjap!) - ook lastig te krijgen in het buitenland, dus als je de suiker weglaat kan een beetje ketjap best. Smaakt in elk geval prima. Die ingrediënten gooi je eigenlijk ongeveer in die volgorde door het (verder niet gekruide) vlees, en dan effe laten sudderen. Toegevoegd na 1 minuut: Wat er - behalve ongetwijfeld ve-tsin - precies in de kant en klare versie zit kan ik je niet vertellen, en dat zal ook verschillen per merk. Maar dit recept is redelijk autentiek.

Bronnen:
Mijn chinese kookboek

Bedoel je de saus die je kunt uitkiezen bij het wokken in een restaurant? Je zou kunnen bellen naar een aantal restaurants, en vragen wat er precies in zit. Als ze het niet willen vertellen kun je zeggen dat het ivm voedselallergie is ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100