Ga zaterdag voor het eerst fonduen.. maar wat is dan lekker? Geen kaas want dat lust de rest niet en liefst in bouillon..Wie heeft originele recepten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Chinese fondue - 250 gr. varkensfricandeau - 250 gr. kogelbiefstuk - 250 gr. kalfslever - 250 gr. tongfilet - 175 gr. kipfilet - 125 gr. mihoen - 2 kopjes heet water - 150 gr gepelde gamba's - 500 gr. verse bleekselderij - 250 gr. verse spinazie Voor de saus: - 1/4 kopje sojasaus - 2 eetl. sesamolie of plantaardige olie - 2 eetl. rijstwijn of droge sherry - 3 eieren - 2 l. kippebouillon, liefst zelfgemaakte Bereidingswijze Voorbereiding Vlees, kalfslever, kip-en tongfilets met keukenpapier schoonvegen en 30 min. in de diepvries leggen. Daarna zijn ze heel gemakkelijk met een scherp mes te snijden. Snijd alles in reepjes van ongeveer 2 bij 8 cm. Vervolgens de mihoen 30 min. in 2 kopjes heet water weken. Afgieten en in stukjes van 10 cm. snijden. Gamba's laten ontdooien. Bleekselderij schoonmaken, in reepjes van 2 x 8 cm snijden en 4 min. in kokend water blancheren. Laten uitlekken en droogdeppen. Spinazie schoonmaken, steeltjes eraf snijden, wassen en drogen. Alle geprepareerde ingredienten in aparte schaaltjes doen en op tafel zetten. Een sausje roeren van sojasaus, sesamolie, rijstwijn of sherry en eieren. Voor elke gast een eetlepelin kommetje doen. De tafel verder dekken met voor ieder een fonduevork en een leeg kommetje. Kippebouillon verhitten en overdoen in een fonduepan of een vuurvaste glazen schaal. Op de rechaud zetten, die midden op de tafel staat.Bereidingswijze Elke gast neemt eerst een stukje vlees aan zijn vork en laat dat in de borrelende bouillon gaar worden. Vervolgens dient het in de sojasaus gedoopt te worden. Vlees en vis worden het eerst gegeten. Daardoor wordt de bouillon nog krachtiger. Als iedereen genoeg gegetenen heeft worden de mihoen en de groenten 1 min. in de bouillon gekookt. Dan wordt de geurige soep rondgedeeld.

Bronnen:
http://www.deonlinekeuken.com/receptdetail...

mijn eerste keer fonduen was in ragout, en dit smaakte erg goed ;) je kan dit zelfs nog meerder pannetjes op tafel zetten met kipragout of vleesragout. Geen bouillon, helaas.

Dit lijkt mij ook lekker! En weer wat anders. veel plezier en smakelijk eten alvast.

Bronnen:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=354954...

Je kan ook fonduen met gesmolten chocolade. Stukjes fruit e.d. zijn heerlijk met chocolade!!

Je kunt gewoon alle dingen die je bij fondue bourguignon serveert gebruiken allen neem je i.p.v. olie een geurige kippenbouillon. In de chinese winkels hebben ze chinese bouillon pannen. Die zijn groter en wijder en er zit een soort schoorsteen in het midden. Iedereen krijgt dan i.p.v. een vork een soort ( ziet eruit als) theezeefje maar dan iets dieper en wijder en hierin laat je met de kip of vleesreepjes, champignons,stukjes prei, ringetjes ui, paprikarepen of what ever mee garen. Tot slot kun je van de smaakvolle bouillon een heerlijke soep maken, of tot slot in een kommetje voor de gasten doen, als ze nog plaats hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100