Weet iemand een simpele manier om een courgette lekker klaar te maken ?

In frankrijk heb ik meerdere keren courgette gegeten,ik vond het lekker.Nu wil ik het thuis ook eens maken maar ik heb geen idee hoe je dat kunt doen.Moet het vooral lekker gemaakt worden met een sausje of smaakt het "puur"ook lekker ?
Geen ingewikkelde recepten alstjeblieft,ik ben allesbehalve een keukenprinses.

( Is het nu eigenlijk nog wel de tijd voor courgettes ?)

Weet jij het antwoord?

/2500

schijfjes van +/- halve cm. Frituren in olie.daarna zout erop.als bij-gerecht.sausje-->yogurt met knoflook en zout....zalig Toegevoegd na 4 uur: ps je moet ze wel eerst goed wassen...

Het is nu geen courgette tijd meer, althans je krijgt ze nu niet meer voor bijna niets. Maar je kunt ze gewoon het hele jaar door kopen, is dus alleen iets duurder dan in het hoogseizoen. Courgettes kan je op veel verschillende manieren eten. Het meest simpele is: ongekookt, stukjes door de salade. Dan kan je courgette ook roerbakken, bijvoorbeeld samen met andere groenten. Let er dan op dat courgette een wat zachtere groente is, die minder tijd nodig heeft in de pan dan bijvoorbeeld witte kool of sperzieboontjes. Je kunt ook courgettesoep maken: neem een kilo courgettes, schoongemaakt en in blokjes gesneden. 3 ons tomaten, zonder vel. 4 uien, grof gesneden. De uien in een ruime pan doen, aanzetten met beetje olijfolie. Als de uien glazig zijn de courgettes erbij, goed blijven roeren. Dan 1 liter bouillon erbij doen en de schoongemaakte tomaten, en aan de kook brengen. Als dit 10 minuten heeft gekookt haal je een deel van het groentemengsel eruit, dan pureer je het helemaal fijn met de staafmixer. Daarna de blokjes groenten weer terug doen, en je hebt een gebonden soep met toch herkenbare stukjes groenten erin. Tijdens het koken af en toe proeven, peper en/of andere kruiden toevoegen.

Hier heb ik een aantal recepten voor je. Kan je de lekkerste kiezen.

Bronnen:
http://www.ah.nl/recepten/zoek?rq=courgett...

met de dikschiller slierten van maken (ook van de schil) en die even opbakken. mengen met tonijn uit blik. gesnipperd uitje erbij, en je hebt lekkere tonijnsalade.

In blokjes snijden, opbakken in beetje olie, geraspte wortel meebakken, boursin cuisine er door heen roeren, eventueel blikje tomatenpuree...

olijfolie, geperst knoflookteentje + ajuintje in de pan bakken en daar in heel fijne gesneden schijfjes courgette in laten bakken, daarna zout en peper erop

hallo. Kijk eens op www.letscookit.tv daar staan gratis te bekijken filmpjes op. Wellicht staat daar een filmpje op over het bereiden van courgettes

Bronnen:
www.letscookit.tv

Ik gril courgette het liefst in een grilpan. Daavoor heb ik verschillende manieren: Bij couscous snijd ik hem meestal in de lengte in repen van 1/2 à 1 cm dik. Voor in de pasta: schijven van ongeveer 1/2 à 1 cm dik, eventueel hlven of kwarten van snijden. Voor op brood voor een gezonde lunch: met de kaasschaaf in de lengte plakken snijden. Verder is de werkwijze ongeveer hetzelfde: ik bestrooi de plakken met grof zeezout, dit is om overtollig water eruit te halen. Na een kwartiertje veeg ik dat zout en het water wat eruit is gekomen er met keukenpapier af, en ik bestrijk de plakken met wat olijfolie (géén extra vierge, dat is wel lekker, maar op grilltemperatuur verhit niet gezond). Dan de grillpan droog verhitten, echt goed heet, wees niet bang om het vuur helemaal open te draaien. De plakken dan grillen tot je mooie grillstrepen hebt (schrik niet als het rookt, hoort erbij, maar blijf er wel bij!) wat verse zwarte peper eroverheen malen, en klaar ben je.

Ingrediënten: voor Courgette-tomaatschotel recept •1,5 courgette •2 uien •2 teentjes knoflook •4 vleestomaten •2 eetlepels zonnebloemolie •+/- 400 gram (runder)gehakt •1 theelepel chilipoeder •zout •peper •150 gram geraspte kaas •250 ml kookroom light •1 blikje tomatenpurree •3 theelepels Italiaanse kruiden Bereidingswijze: van Courgette-tomaatschotel recept •Maak de courgette schoon en snijd 'm in kleine blokjes. •Pel en snipper de uien en de knoflook. •Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukjes. •Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de blokjes courgette, de ui- en knoflooksnippers en het gehak ca. 5 minuten tot het gehakt rul is. •Roer de chilipoeder en zout en peper naar smaak erdoor en schep het gehakt-groentenmengsel in een lage ovenschaal. •Leg de stukjes tomaat er op en strooi de kaas erover. •Klop de room, de tomatenpurree en de kruiden door elkaar. •Schenk het mengsel over het gehakt-groentenmengsel. •Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Aanvullende info bij dit recept: Dit recept is geschikt voor: 5 personen Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur Verwarm de oven voor op 200 graden.

In schijfjes in bouillon kort koken met een lekker kaassausje erbij heerlijk en makkelijk.

Wat ik heel lekker vind,en wat nooit fout gaat is het volgende: Uitje fijnhakken en in boter zacht smoren, liefst in een pan met dikke bodem. Courgette wassen en in blokjes snijden. Bij de uitjes gooien, eventueel nog wat boter als het droog eruitziet. En dan op laag vuur met een deksel erop zacht laten worden. Voila.

Ik vind een gevulde courgette erg lekker. Dit is een niet al te moeilijke, is mij ook gelukt :-) http://www.vlees.nl/index.asp?src=%2Fcontent%2Frecepten%2Freceptdetail.asp%3FReceptID%3D283 Eetze!

De courgette raspen! Flinke scheut olijfolie, veel balsamico, en flink veel geschaafde paramesaan! Heerlijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100