Wie heeft het recept voor duitse Streuselkuchen?

Het liefst een recept die je ook zelf uitgeprobeerd hebt :-)
Ik wil dit voor mijn vader maken.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De originele streuselkuchen zoals ik het zelf in Duitsland geleerd heb is heel eenvoudig. Deeg; 4 eieren, 250 gr. bloem, 200 gr. suiker, 0,5 pakje bakpoeder. Kruimels; 250 gr. boter,400 gr. bloem, 200 gr.suiker. Eerst maak je het roerdeeg met de mixer. Dan doe je alles voor de kruimels in een kom, de boter in stukjes en dan wrijf je met je vingers alles door elkaar tot je grove kruimels hebt. Bij 220 graden ca. 25 min. bakken. Het is ook lekker wat vloeibare slagroom over de nog warme koek te verdelen. Tip; wordt ook veel gedaan; Voor de kruimels kun je ook half bloem,half gemalen hazelnoten nemen. Is ook errug lekker! N.B. Het roerdeeg moet je wel eerst op de bodem v.h. bakblik doen hè, en daarop de kruimels(dit voor alle duidelijkheid).

Deze is lekker - voor een springvorm met 26 cm doorsnede. Als je een bakblik vol wil maken - dubbele hoeveelheden gebruiken. 250 g boter 200 g suiker 1 zakje vanillesuiker 1 ei mespuntje zout 500g bloem 1 zakje Backin 750 g kersen uit blik, heel goed uitgelekt óf 750 g pruimen in kwarten, pit eruit. De boter tot crème roeren, lepel voor lepel suiker en vanillesuiker erdoor, dan ei en zout. Bloem en backin er met 3 el tegelijk doorheen roeren - het wordt een kruimige massa. De helft van het deeg in de bakvorm uitstrijken, stevig aandrukken met je handen, 1 cm van de bodem langs de rand omhoog duwen. Het fruit erop leggen, dan de rest van het deeg er kruimelig overheen strooien en beetje aanduwen. Onderin een op 175 graden oven ong. 50 min bakken. In de kersentijd kan je natuurlijk verse kersen gebruiken - ik vind de verse pruimenversie om die reden dan ook lekkerder dan met kersen-uit-blik.....

Van de ingredienten voor de bodem een goed smeuig deeg kneden en op het ingevette bakblik uitleggen. Dan maak je het kruimeldeeg van het meel, de boter, de suiker en de vanillesuiker. Bereidingswijze Strooi het kruimeldeeg op de deegbodem van het bakblik. Dit bak je zo'n 45 min. in de oven op ca. 225 graden. Als de taart (cake) gaar is, neem je hem uit de oven en giet je over de warme taart de slagroom ( goed verdelen!). Als laatste komt de poedersuiker er nog over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100