Wat is sellerie ?

Een zuurkool of witte kool ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bedoelt waarschijnlijk selderij. Knolselderijm bleekselderij of selderij als kruid. Toegevoegd na 2 minuten: Volgens mij is sellerie Duits. In ieder geval komt het op de Duitse Wikipedia pagina voor en wordt verwezen naar Apium graveolens, een plant uit de schermbloemenfamilie. Toegevoegd na 6 minuten: Bladselderij gebruik je o.a. in de soepen en stoofpotten. Knolselderij gebruik je o.a. in erwtensoep Bleekselderij is lekker in salades. Toegevoegd na 8 minuten: Dit zijn zelfs dezelfde soorten (Apium graveolens), maar wel varieteiten van elkaar (dus doorgekweekt op eigenschappen).

Bronnen:
http://de.wikipedia.org/wiki/Sellerie
http://nl.wikipedia.org/wiki/Selderij

Ik neem aan dat je sellerie uit de selleriesalade bedoeld? In dat geval is het noch zuurkool, noch witte kool, maar knolselderij.

Selderij, blad- , struik- of bosselderij is een tuinkruid , maar dan met een veel sterkere smaak. De plant kan hoogten bereiken van meer dan een meter.Selderij komt in Nederland ook in het wild voor maar is toch wel zeldzaam aan het worden. Toegevoegd na 17 seconden: geen zuurkool of witte kool dus

Bronnen:
devolkstuin.nl

zuurkool = gezuurde wittekool sellerie is waarschijnlijk selderij doe je bv in soep knolselderij in de erwtensoep

Sellerlie komt van het frans "céleri" en betekent selder. Wat selder is zal je ongetwijfeld wel weten.

Bronnen:
http://www.google.be/search?q=celeri&hl=nl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100