Hoe maak ik superhete sambal?

Hoe maak ik superhete sambal? Die nog lekker is ook, maar superrrr heet dus

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zeer hete sambal Sambal recepten » Sambals 4 porties uit Nederland In 45 minuten klaar Door roos99 4.5 sterren / 1 reactie Ingrediënten 3 tomaten 1 ui 3 madame jeanette/adjoema pepers 2 bouillonblokjes (runder) 1 theelepel laos 1 theelepel kentjur 3 tenen knoflook 1 klein schijfje verse gember 1 eetlepel suiker olie Bereidingswijze Doe een scheut olie in een pan en laat de gember zo'n 1 minuut zachtjes meebakken. Haal de gember uit de olie en voeg de uien, zeer fijn gesneden, toe en laat deze glazig worden. Vijzel de pepers, bouillonblokjes, knoflook en de kruiden tot een geheel en voeg deze dan bij de olie toe. Wanneer het mengsel goed is opgelost, de tomatenmoes en de suiker toevoegen. De sambal is dan te dun en moet ingekookt worden. Als de sambal op de juiste dikte is (voor ieder persoonlijk) deze laten afkoelen. Zelf pureer ik de sambal nog eens met de staafmixer tot een zeer fijne massa. Serveersuggesties Als je een beetje in boterhamzakjes doet en in de vriezer, heb je altijd sambal bij de hand want hij is heel snel ontdooit.

2 sjalotten 2 rode lomboks 13 rawits -> hoe meer hoe heter ! 1 tomaat 2 theel trasi bakar 2 theel suiker zout 2 eetl olie, bereiding: Snijd de sjalotten, de lomboks en de tomaat fijn, Fruit dit voor 3 minuten met de overige ingrediënten in de met olie gevulde wok/wadjan. Wrijf of maal dit dan met de suiker en zout naar smaak fijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100