Aardappelzetmeel of Maizena om een stoofpot in te dikken?

Als ik een stoofpot maak dan gebruik ik aardappelzetmeel om het vocht in te dikken. Je kan hiervoor ook maizena gebruiken heb ik begrepen.

Zit hier smaakverschil in? Of andere eigenschappen? Is het ene beter dan het andere?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aardappelzetmeel levert heldere binding, maizena niet

Voor een betere smaak kun je beter bloem gebruiken.Aanlengen met water tot een dik papje zonder klonten en daar je vocht mee binden.Zorg alleen wel dat het goed doorkookt,zodat de bloem gaar wordt. Wil je het risico wegnemen,dat alle ingrediënten van je stoofpot te gaar worden,dan kan je ook het vocht afgieten in een ander pannetje,daarin je vocht afbinden en terug gooien wanneer het doorgekookt is.

leg er een bruine boterham op deze lost op en dikt je sauus bij een echte vlaamse stoofpot smeer je de boterham in met mosterd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100