Wat is exact het verschil tussen hachee en goulash?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hachee Ingrediënten 5 uien, gepeld en in stukken - 50 gram boter - 600 gram hacheevlees zout - zwarte peper - 2 eetlepels bloem - 1 runderbouillonblokje 0,5 liter warm water - 2 eetlepels azijn - 1 theelepel suiker - 2 laurierblaadjes - 4 kruidnagels ---------------------- Goulash Ingrediënten 1 kg mager rundvlees 3 verse paprika's - 1 kg uien - 3 tenen knoflook - 500 mililiter gezeefde tomaten - 1 eetlepel kruiden bouillon - 10 gram paprika poeder (pikant of zoet) - zout naar smaak - zwarte peper of peper uit de pepermolen. - 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie ---------------- Dit zijn twee recepten van dezelfde site. Dus vergelijkbaar. Kijk maar naar de verschillen.

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoof...

Hachee is zuur en goulash is pittig.

Het hoofdingrediënt bestaat behalve gestoofd rundvlees bij hachee uit uien en bij goulasj uit paprika.

Goulash is van origine een soep en de zwaarder ingedikte versie is een stoofpot, het is een traditioneel Balkan/Slavisch gerecht en de basis bestaat uit bouillon en vlees met toevoeging van paprika(poeder), uien, kummel (karwijzaad) en knoflook. Hachee is van oorsprong een meer Frans gerecht en in Nederland getypeerd als vooral een Brabants gerecht. De manier van bereiden van Hachee en Goulash lijken op elkaar, beide wordt er rundvlees gebruikt (in meeste gevallen) wat enkele uren op moet staan. Maar de basis is toch net wat anders. Bij Hachee is de basis vlees, uien en azijn of wijn (om het vlees mals te houden) en op smaak gebracht met laurier en kruidnagel. Goulash is vaak wat pittiger gekruid dan Hachee maar vaak wel milder doordat er geen zuur gebruikt wordt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Goulash
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hachee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100