Is deze oventijd of temperatuur nog anders wanneer je 3 kipfilets hebt i.p.v. 1?

Bij het zoeken naar een recept voor kipfilet in de oven kwam ik dit net tegen, maar het is slechts voor 1 kipfilet:

"Bak de kipfilet in olie tot de onderkant goudbruin is. Draai de kip om. Voeg een klontje boter toe. Leg de kipfilet in een vuurvaste schaal als de boter is gesmolten. Giet vervolgens de boter er overheen en gaar de kipfilet tien minuten in de oven op 180 graden. "

Dit lijkt mij ook wel een lekkere manier om kipfilet te bakken maar moeten de tijden en/of temperatuur bij 3 kipfilets dan nog aangepast worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er vanuit gaande dat de oven ook bij 3 fileetjes de temperatuur gelijk kan houden en ze niet op of over elkaar heen liggen zal de tijd gelijk blijven. Temperatuur is bij opzet niet te hoog aangezien ze dan aanbranden en uitdrogen, dus nee temp zeker niet hoger. Gewoon proberen na 10 minuten en waarschijnlijk zijn ze dan goed. Eet smakelijk!

Als je de 3 kipfilets naast elkaar legt dan blijft de tijd hetzelfde. Doe je ipv 1 kipfilet van 100gram een kipfilet van 400 gram dan wordt de gaartijd langer.

Gewoon de oven niet te hoog zetten. komt ook een beetje op feeling aan een beetje gevoel zegmaar,en aan de kleur kun je wel zien of je het goed doet.

De tijd zal in een oven niet veel langer zijn. Je hebt alleen iets meer olie en boter nodig, anders bakken ze droog. Niet strak tegen elkaar aanleggen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100