Welke soorten vlees en vis zou de mens -zonder consequenties- rauw kunnen eten?

Kip bijv. niet i.v.m. salmonella. Wat zijn andere vleesvormen of vis die je beter niet rauw kunt eten?

Toegevoegd na 3 minuten:
Ik wil dus weten welke vis en vlees je wél rauw kunt eten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Paling, gerookte zalm, haring, biefstuk, tartaar

Voor zover ik weet zijn alle 'gebruikelijke' vissen in Nederland rauw te eten, mits het vers is. Hetzelfde geldt voor rundvlees. Varken en kip beslist niet rauw eten. Toegevoegd na 27 seconden: Als mensen hier een andere mening over hebben hoor ik het graag.

Wat je wél rauw kan eten: Filet Americain, rundvlees, kalfsvlees, tartaar. En vis heb ik niet zo veel verstand van!

Geen rauw varkensvlees ivm lintworm. Het varken is een tussengastheer en als jij het eet, kan de mens ook een prima leefplek zijn voor zo'n worm. Wel kun je allerlei soorten gedroogd vlees en vis eten, te koop bij toko's. Denk maar aan de eskimo's en indianen..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100