In kookprogramma's zie je dikwijls dat de kok of iemand van iets proeft en daarna de lepel terug in de pot steekt, is dat niet vies?

Toegevoegd na 9 minuten:
Hygiene in de keuken is toch het belangrijkste dacht ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens GMP ( Good Manufacturing Progresses) is het "not done " .. Het is zelfs volgens de HACCP (Hazzard Analyses Critical Control Points) norm zelfs volledig verboden.

Ja natuurlijk is dat vies en het hoort ook niet.

Ja, dat is vies en zeker niet professioneel! Een goede kok pakt een aparte lepel om te proeven en gebruikt deze maar 1 keer!

Welnee,dat is niet vies. Ik heb er ook op gelet maar dat wordt alleen maar gedaan wanneer het voedsel kokend heet is.

Het gebeurt, maar het hoort niet. In drukte heb je niet altijd de tijd om even naar de kast te lopen om een apart lepeltje te pakken, en daarbij verdampt eventueel achterblijvend vocht zó snel in een warme keuken, dat het weinig kwaad kan. Als het goed is, vegen ze de lepel wél even af aan een schort. Zelf deed ik het ook wel tijdens mijn kokstijd, zolang de gasten het maar NOOIT zien. Het is ook relatief onschuldig. In de lucht die je uitademt zitten ook bacteriën. Ach, de dingen die in een keuken gebeuren wíl je écht niet weten...

Dat dacht ik ook !maar nee hoor men likt de vingers lepel enz , en de zgn topchefs denken helemaal dat het voor hen niet geld. Daarbij met baarden ,lange haren ,vette bezwete koppen boven de pannen Br Br ik ben klaar met eten . Weten ze niet dat een persoon minimaal 100 haren per dag verliest , baard en snor nog niet geteld .

als je even snoept is het niet erg. want de bacteriën verdwijnen toch weer als iets kokend heet is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100