In kookprogramma's zie je dikwijls dat de kok of iemand van iets proeft en daarna de lepel terug in de pot steekt, is dat niet vies?

Toegevoegd na 9 minuten:
Hygiene in de keuken is toch het belangrijkste dacht ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat is vies en zeker niet professioneel! Een goede kok pakt een aparte lepel om te proeven en gebruikt deze maar 1 keer!

Het gebeurt, maar het hoort niet. In drukte heb je niet altijd de tijd om even naar de kast te lopen om een apart lepeltje te pakken, en daarbij verdampt eventueel achterblijvend vocht zó snel in een warme keuken, dat het weinig kwaad kan. Als het goed is, vegen ze de lepel wél even af aan een schort. Zelf deed ik het ook wel tijdens mijn kokstijd, zolang de gasten het maar NOOIT zien. Het is ook relatief onschuldig. In de lucht die je uitademt zitten ook bacteriën. Ach, de dingen die in een keuken gebeuren wíl je écht niet weten...

als je even snoept is het niet erg. want de bacteriën verdwijnen toch weer als iets kokend heet is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100