hoe krijg je een natte cake gebakken,die van mij zijn erg droog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien iets meer roomboter gebruiken? Als ik stukkjes appel door de cake doe blijft hij ook erg "nat"

Gebruik roomboter i.p.v. margarine. Dat scheelt al een hoop. Het maakt de cake romiger en dus ook wat vochtiger. Het beste recept voor cake is de evenveel cake. Zo noemt mijn moeder hem tenminste. 225 gr. boter snufje zout zakje vanillesuiker 225 gr. suiker 3 eieren = 225 gr 225 gr. bloem Zo is het mooi in verhouding. Je kunt altijd een eetlepel melk toevoegen aan het beslag. Laat de cake op een niet te hoge temperatuur bakken. Zo droogt hij ook minder snel uit. Op 160 graden een uur en op 150 graden +- anderhalf uur.

als je de cake uit het bakblik hebt gehaald moet je hem af laten koelen in een plastiek zak. de condens slaat terug in de cake waardoor deze nat wordt. wat je ook kunt doen is halverwegen de baktijd de ovendeur openen en dan hard dicht slaan. de cake "schrikt "en zal hierdoor niet geheel rijzen en nat blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100