Weet iemand een lekker recept met bleekselderij?

Ik gebruik het altijd in de pasta. Dan moet ik altijd een hele bleekselderij kopen, terwijl ik maar 2 stengels nodig heb. De rest gooi ik dan maar weg, na een week in de koelkast te hebben gelegen. zonde toch?!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gegratineerde bleekselderij ( voor 4 personen ) Was de stengels en snijd ze schuin in dunne stukjes. Bak de bleekselderij met 1 gehakte ui al roerend in 15 min. beetgaar. Serveer in een ovenschaal, schenk er 3 dl. kaassaus over. Bestrooi met 75 gr. geraspte kaas vermengd met 50 gr. broodkruim. Lekker met aardappelpuree. Bak 20-25 min. op 180 graden Celsius. Smakelijk eten !!

Vullen met mon chou kaas en als borrelhapje eten.. Errug lekkur!

Ook erg lekker in de zelfgemaakte groentesoep. Google anders eens op "recept bleekselderij". HIeronder in ieder geval alvast een leuke link:

Bronnen:
http://www.kookjij.nl/bleekselderij

Als borrelhapje, met een dip, is erg gezond eventueel in combinatie met komkommer/tomaat/wortel etc. Wij gebruiken het ook altijd in de stoofpot. Verder kan je op bijna elke recepten site gewoon bleekselderij in typen en dan komen de recepten: heel handig.

Eén van mijn favoriete recepten is: kip cashewnoten Ingrediënten voor 4 personen: 1 ui 1/2 stronk bleekselderij 100 gram cashewnoten Klein blikje of handje diepvriesdoperwten 250 gram kipfilet peper, zout, kerrie, peterelie scheutje ketjap scheutje kookroom scheutje (olijf)olie eetlepel water Bereidingswijze: Ui snipperen en bakken in olie Kipfilet in blokjes snijden en toevoegen bleekselderij in plakjes snijden en toevoegen Dit even goed doorbakken, daarna de doperwten toevoegen en meebakken. 10 minuten laten sudderen met een scheutje ketjap en een eetlepel water De cashewnoten droog roosteren in een koekenpan, daarna de noten op een stuk keukenpapier leggen. Het mengsel kruiden met peper, zout, kerrie en peterselie naar smaak. Tot slot een scheut kookroom toevoegen en de noten over het mengsel strooien. Opdienen met rijst. Eet samkelijk! Variatietip: Je kunt aan dit gerecht ook nog champignons toevoegen. Voor de vegetariërs: Ook kun je een vegetarische variant maken door de kip door quorn te vervangen. De maaltijd heet dan uiteraard geen kip cashewnoten meer, maar: Quorn cashewnoten.

Bleekselderiesalade. Snijd de stengels in dunne plakjes. Voeg een blikje gepelde mandarijnen toe. Klaar is Kees. Je kunt er eventueel nog gehakte walnoten aan toevoegen en slasaus. Dan wordt het een soort Waldorfsalade. Eet smakelijk.

Gebruik het als saus over hartige pannenkoeken: Bleekselderij fijnsnijden en koken. Maak nu een sausje van maizena, en laat indikken, doe hier de gekookte bleekselderij bij en wat peper en zout. Even roeren. Deze saus over de pannenkoeken, eventueel nog wat geraspte kaas eroverheen, heerlijk! Dit is trouwens een weight watchers recept, nog gezond ook dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100