Jaren geleden heb ik eens een kroepia gegeten wie heeft er een recept voor mij?

Weet jij het antwoord?

/2500

"Ingrediënten 150 gram (pandan)rijst zout peper 1 theelepel geelwortel (koenjit) 6 diepvries loempiavellen 2 lente-uitjes 1 rood Spaans pepertje 100 gram gepelde garnalen 120 gram geraspte Leidse kaas 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 ei olie om te frituren Bereiding Kook de rijst gaar en droog in water met zout en de koenjit. Laat intussen de loempiavellen ontdooien. Maak de lente-uitjes en het pepertje schoon en snipper ze fijn (verwijder eventueel de zaadjes; die zijn het scherpst). Snijd de garnalen in kleine stukjes. Meng de gare rijst met de ui- en pepersnippers, de garnalen, de kaas en de koriander; breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper. Klop het ei los. Schep het rijstmengsel op het midden van de loempiavellen, vouw een punt over de vulling, bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en vouw de 2 'zijpunten' over de vulling; rol de loempia's op. Verhit de olie tot 190 °C en frituur de loempia's (niet te veel tegelijk) in ca. 3 minuten goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de loempia's heet, eventueel met zoete chilisaus."

Bronnen:
http://www.receptenzoeker.nl/forum/forum_p...

Ik maak het altijd zo: maak een vulling van rijst, koenjit, lente-uitjes, pepertjes, garnaaltjes, gedroogde koriander. Voor de liefhebber kan daar ook nog wat kaas door of wat ik ook wel eens doe, stukjes ontbijtspek, knisperig uitgebakken en dan verkruimeld er doorheen, maar dat wordt niet altijd gedaan. Maak de vulling zoals je nassi zou maken vwb de verhoudingen. Loempiavellen kun je kant en klaar kopen, vul deze met het mengsel en frituur het kort. Heerlijk!

Met kaas en rijst Ingrediënten * 150 gram (pandan)rijst * zout * peper * 1 theelepel geelwortel (koenjit) * 6 diepvries loempiavellen * 2 lente-uitjes * 1 rood Spaans pepertje * 100 gram gepelde garnalen * 120 gram geraspte Leidse kaas * 1 theelepel gemalen * koriander (ketoembar) * 1 ei * olie om te frituren Bereiding Kook de rijst gaar en droog in water met zout en de koenjit. Laat intussen de loempiavellen ontdooien. Maak de lente-uitjes en het pepertje schoon en snipper ze fijn (verwijder eventueel de zaadjes; die zijn het scherpst). Snijd de garnalen in kleine stukjes. Meng de gare rijst met de ui- en pepersnippers, de garnalen, de kaas en de koriander; breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper. Klop het ei los. Schep het rijstmengsel op het midden van de loempiavellen, vouw een punt over de vulling, bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en vouw de 2 'zijpunten' over de vulling; rol de loempia's op. Verhit de olie tot 190 °C en frituur de loempia's (niet te veel tegelijk) in ca. 3 minuten goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de loempia's heet, eventueel met zoete chilisaus.

Voor de vulling: 300 g basmati rijst, goed gewassen 1 sjalot, gesnipperd 4 dl groentebouillon 1 kruidenbuiltje (tijm, laurier, peper, rozemarijn) 2 dl room roomboter 1/2 bosje koriander En verder wonton loempia vellen Voor de kerrie vinaigrette: 0,5 l droge witte wijn 1 el kerriepoeder 2,5 dl groente bouillon 0,3 dl rijstazijn 2 el gembersiroop 1 dl oestersaus 1 dl arachideolie Voorbereiding Maak eerst de vinaigrette. Zet de kerriepoeder in een beetje olie even aan. Blus met witte wijn en de groentebouillon. Laat sterk inkoken en vervolgens iets afkoelen. Hierdoor de rest van de ingrediënten roeren, op smaak brengen met peper en zout. Maak van de ingrediënten voor de vulling een smeuïge risotto. Laat afkoelen en breng op smaak. Knip de loempiavellen op de juiste grootte en vul die met de risotto. Plak vervolgens dicht met eidooier. Laat afkoelen en ongeveer een uur later. rusten. Bereiding Bak vlak voor serveren af in arachideolie op 180°C. Breng de vinaigrette nog even op temperatuur. Serveren Neem kleine schaaltjes. giet er voorzichtig wat vinaigrette in en leg hierop het gefrituurde loempiaatje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100