Een kaassausje van 30 plus kaas smaakt dat wel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een kaassaus niet al te vet wil maken en een 30plus kaas als basis wil gebruiken (gaat zelfs goed met 20plus), doe er dan een beetje roquefort of danish blue doorheen. Daar heb je heel weinig van nodig om de boel een stuk krachtiger van smaak te maken terwijl het totale sausje niet veel vet hoeft te bevatten en toch heel smakelijk wordt.

Nou, persoonlijk vind ik de kaas zelf al niet om over nar huis te schrijven (eet dan géén kaas), dus ik vrees dat een sausje ervan ook geen culinaire traktatie zal zijn. De vraag is natuurlijk of het vetgehalte hoog genoeg is om de kaas te laten smelten ; dat denk ik wel. 30 + is ook nog niet extreem light, dus dat moet nog wel lukken. Dus als je de kaas te pruimen vind, moet je er ook prima een sausje van kunnen maken. Twintig plus zal lastiger gaan worden vrees ik. Dan kun je beter minder kaas gebruiken en de saus met slanke kookroom vermeerderen.

Kun je geen smeerkaas gebruiken? Deze vind ik zelf smakelijker als een plak 30+

Kaassaus heb ik nog nooit gemaakt, maar wel 30+-kaasplakjes over een gebakken ei, of in een tostie, of plakjes over de bloemkool, en dan onder de gril, en dat ging prima. Ik vind 'Lightlife' er erg voor geschikt (die zo smaakt naar emmentaler). Ik denk, dat het prima zal smaken, vooral als je er nog wat verse parmezan doorheenraspt - die is ook mager, en maakt het net ietsje pittiger.

Dit kan prima! Het prettige van kaassaus is dat je de smaak nog wat kunt verbeteren met kruiden. Als je de saus gemaakt hebt, kun je de saus proeven en met wat peper en evt. wat kruidenbouillonpoeder op smaak kunt brengen. Toegevoegd na 4 minuten: Haal wel lekkere 30+ kaas, want de kwaliteit van de kaas maakt wel uit. De markt heeft tegenwoordig een grote keus aan magere kaassoorten, die beduidend beter smaken dan de supermarktkazen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100