Hoelang kan je gekookte aardappels in de koelkast bewaren om later op te bakken?

En hoe kan je zien of ze niet goed meer zijn, waar moet je dan op letten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kijk altijd naar de kleur! Meestal spaar ik de aardappels een dag of vier, vijf op om ze dan op te bakken! Wanneer ze wat witter worden moet je niet te lang meer wachten met opbakken! Smakelijk !!

ik bewaar ze hooguit 3 dagen in de koelkast, in een schaaltje, afgedekt met huishoudfolie. Als er een donkere rand om de aardappelen komt (als ze nog droog zijn) of als ze bleker/zachter worden, gooi ik ze weg. De versheid is dan echt verstreken, als je ze dan oppakt, voelen ze ook wateriger aan.

Zeker 4 dagen houdbaar, in een schaaltje water met een paar druppels citroensap. Als je ze langer bewaart wordt het water iets troebel en de aardappelen wat 'grauw'.

Ik doe ze in een goed afsluitbare diepvriesdoos en druk er zoveel mogelijk lucht uit bij het afsluiten met het dekseltje. Zo kan ik ze zeker 4-5 dagen goed houden in de koelkast. Ik heb ze ook wel eens vergeten hoor, maar dat ruik je meteen als je het deksel eraf haalt. Ze ruiken dan wat zurig. Ook krijgen ze dan verkleurde vlekken en worden ze plakkerig als je ze vastpakt. Schimmel zie je meestal direkt!

veel hangt af van het soort aardappel. de ene bewaard al beter dan de andere.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100