Waarom ligt de "luchtbel" in een gekookt ei altijd boven of onder, maar nooit op zijn zij, terwijl het ei wel op zijn zij ligt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De luchtbel in een ei kan zich maar langzaam verplaatsen door de viscositeit van het eiwit. De eieren staan rechtop in het doosje, dus langzamerhand komt de luchtbel boven. Als je het ei kookt is het eiwit gestold voordat de bel zich heeft kunnen verplaatsen. Toegevoegd na 1 minuut: viscositeit is "stroperigheid"

Bovenstaand antwoord is correct. Ik wil daar graag aan toevoegen dat de luchtbel bij verse eieren wel degelijk aan de zijkant kan zitten. Ik heb zelf kippen, en als ik eieren kook die ik net uit het kippenhok heb gehaald, hebben ze nog niet rechtop gestaan, waardoor de luchtbel zich aan de zijkant bevindt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100